ouders

Raad Gevraagd: “mijn ouders ontvangen weer volop bezoek”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren

Meike’s ouders zijn gevaccineerd en vinden sindsdien dat zij soepeler mogen omgaan met de coronaregels. Dit baart Meike zorgen.

“Mijn ouders zijn 80 en 83 en hebben allebei al 2 prikken gehad. Zij zijn nu dus zo goed mogelijk beschermd en dat resulteert erin dat zij weer volop vrienden over de vloer krijgen. Afstand houden is er ook niet meer bij. Kan ik hier iets tegen doen, of moet ik dit laten voor wat het is? Ik wil ze immers ook niet betuttelen.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

*Afbeelding is puur illustratief.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Nelleke reageert says:

  U zegt uw ouders niet te willen betuttelen maar o dertussen doet u dat wel. Ikkan mij heel goed voorstellen dat zij hun leven weer oppakken. Ik zie aan een tante van 98 wat dit allemaal met haar doet. Sterk vermagerd, mijn hart sprong open. Heb haar even geknuffeld waar ze enorme behoefteaan had. Zij was i geent, wij ook. Dus laat uw puders lekker zelf beslissen wat ze willen, het is hun leven. Dit is van hen een bewuste keuze. Bemoei u er niet mee maar probeer u te verplaatsen in hun gedachtengang.uw ouders hebben groot gelijk.

 2. Amaranthus says:

  Ik zou het niet betuttelen noemen. Dat is namelijk iets anders dan bezorgd zijn.
  En uw zorgen uitspreken moet u naar uw ouders toe eigenlijk toch kunnen.
  Betutteling wordt het pas als u uw ouders hun keuzes gaat verbieden.
  U kunt dus uw zorgen uitspreken en zich zelf zo goed mogelijk aan de basisregels houden.
  Als uw ouders die regels niet in acht nemen is dat hun keuze.
  Echter kan dit wel betekenen dat u zelf afstand moet nemen voor uw eigen veiligheid tot u zelf bent gevaccineerd.