kibbelen

Raad Gevraagd: “mijn ouders kibbelen heel veel”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De ouders van Josien zijn in de 80 en kibbelen wat af. Dat deden ze altijd al, maar de laatste tijd is het wel erger geworden. kan Josien hier iets aan doen?

“Mijn ouders wonen nog zelfstandig en doen ook nog alles zelf. Het zijn beiden mensen met een mening en die steken ze ook niet onder stoelen of banken. Het gevolg daarvan is dat ze regelmatig kibbelen. Het valt mij op dat ze dit de laatste tijd wel erg vaak doen, vaker dan normaal. Ze doen het aan een stuk door als mijn zus en ik op bezoek zijn, iets wat ze eerst niet deden. Ik vraag me af of ik hier iets mee moet, of dat ik het met rust moet laten. Ik wil me niet met ze bemoeien, maar ik wil uiteraard ook graag dat ze het gezellig hebben samen.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Het kan zomaar zijn dat corona hierop invloed heeft. Nergens heen mogen en daardoor continu op elkaars lip zitten kan wrijving opleveren bij mensen. Irritatiegrens verhoogd naar mate men minder mag. Dit kan effect hebben op een relatie. Zou er niets van zeggen. Het zijn volwassen mensen die al jaren samen zijn en niet zitten te wachten op betutteling van de kinderen. Wees blij dat ze beiden nog een sterke mening hebben. Dat is een teken dat ze nog midden in de maatschappij zitten en dat op hun leeftijd. Geweldig! Hoop dat ze samen nog maar lang mogen kibbelen in goede gezondheid.

  2. madeliev says:

    Misschien hebben de ouders het zelf niet in de gaten dat ze meer kibbelen dan voorheen. Ze zijn het namelijk gewend dat ze kibbelen. Zou heel goed kunnen. Ik zou er als dochter toch wel iets over zeggen; dat jullie dat opvalt en vragen of ze het zelf wel in de gaten hebben. Ik denk dat je ook best mag vragen of er soms problemen zijn. Meer kibbelen is toch een uiting van… Misschien is er werkelijk iets aan de hand, misschien is er niets aan de hand, is het inderdaad meer irritatie dan normaal vanwege de coronamaatregelen. Maar dan is het – wordt het – in ieder geval duidelijk voor jullie als dochters.
    Je vraagt uit liefde, uit betrokkenheid en daar is niets mis mee.