Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn man gaat heel anders met ons kleinkind om”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Gaby en haar man zijn kort geleden voor het eerst opa en oma geworden. Erg leuk, maar Gaby merkt dat haar man heel anders met hun kleindochter omgaat dan zij. Zij vraagt zich af of dit een probleem is.

“Mijn man en ik zijn grootouders geworden van een lieve kleindochter. We zijn erg blij met haar en hebben ook al 2 keer opgepast. Ik merkte tijdens de 1e keer oppassen al dat hij een stuk wilder met haar omgaat dan ik doe. Zo meet hij de temperatuur van haar badje niet echt en kleed hij haar – vind ik dan – niet altijd warm genoeg aan. Toen we zelf kinderen kregen viel dit niet zo op, maar nu zag ik het direct. Ik vraag me af wat ik hiermee moet. Gewoon laten gaan, of het aankaarten?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    jae pand says:

    Ik ga er vanuit dat uw kleindochter wat ouder is dan 3 maanden. Dan zijn er net wat andere regels. (het is mn vak) U kunt van een aantal dingen uitgaan met de verzorging van uw kleinkind. Als u het koud vindt is het voor de kleine ook te koud. Kleed uw kleindochter net zo warm/fris aan als u zelf gekleed bent. Kinderen kunnen veel meer hebben dan ouders en grootouders zich realiseren. Juist het “mutsige” kan het kind belemmeren in hun ontwikkeling. Bijv. als het kind zelf ergens opklimt kan het er zelf af. Blijf er wel bij! Maar laat het kind het zelf uitzoeken hoe het naar beneden moet. vwb voeding is er ooit een onderzoek geweest om kinderen van 4 maanden een hele appel te laten eten. Dat schijnt prima te zijn gegaan. Dat raad ik u niet aan, maar als een kind zich verslikt in de melk of een boterham niet te snel in paniek raken het kind lost het zelf op. Laat uw man rustig aan toddelen met het kind en vertrouw op zijn oordeel. Met uw kinderen deed hij het ook prima. Hij is niet gek. Toch herken ik uw zorg wel, ik ben altijd veel zuiniger op mn kleinkinderen dan ik was met mn eigen kinderen. Wel vroeg ik toen veel raad aan mijn moeder die had 10 kinderen . Kortom, niet te snel zorgen maken, uw man weet van de hoed en de rand. vwb het badderen vertel dit tegen uw man dat u dit eng vindt. voor de rest geniet van de kleine meid en probeer u niet teveel zorgen te maken.