kleindochter

Raad Gevraagd: “kleindochter wil stoppen met haar studie”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De kleindochter van Peter wil stoppen met haar studie, maar haar ouders zijn hier fel op tegen. Peter wil graag iets doen, maar weet niet wat.

“Mijn kleindochter is 19 en heeft voor haar gevoel een onjuiste studiekeuze gemaakt. Zij wil daarom stoppen. Laatst vertelde zij mij dat haar ouders hier fel op tegen zijn en dat dit de sfeer in huis geen goed doet. Ik heb een goede band met mijn kleindochter en met mijn dochter en haar man, dus ik wil graag kijken of ik kan bemiddelen. Hoe kan ik dit doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Beeld: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

  1. jae pand says:

    Misschien kunt u vóór dat u gaat bemiddelen eerst een gesprek met uw kleindochter spreken. Een verkeerde studie schiet niet op, daar heeft ze gelijk in, Maar misschien is er een andere studie die haar wél wat lijkt. Praat eerst met haar en vraag wat haar plannen zijn, Er is hopelijk een plan B bij haar. Als zij voor een andere studie kiest kunt u best bemiddelen bij haar ouders. Als er door een andere studie extra kosten komen (die kans is niet gering) kunt u misschien een bijdrage voorstellen zodat het voor de ouders wat minder financiele druk geeft. Een ongemotiveerde student is geld in de sloot gooien. Gebruik dat als argument wanneer u met de ouders spreekt. Ik wens u veel succes!