raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn kleinzoon heeft alleen aandacht voor zijn telefoon”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Lia heeft 3 kleinkinderen. Ze is gek op ze, maar haar oudste kleinzoon heeft de laatste tijd meer aandacht voor zijn telefoon dan voor haar als hij op bezoek komt. Dit vindt zij erg vervelend, maar wat doet ze eraan?

“Mijn kleinzoon is 10 en heeft sinds kort een mobiele telefoon. Hij is er uiteraard gek op, wat er onder meer in resulteert dat hij praktisch alleen naar het beeldscherm van zijn telefoon kijkt als hij bij mij op bezoek is. Zijn ouders zeggen er niets van en lijken zich er niet aan te storen, maar ik vind het behoorlijk onfatsoenlijk. Ik wil er het liefst iets van zeggen, maar ik kan mijn dochter en haar man niet zomaar passeren. Omdat zij zich ook niet druk lijken te maken om zijn telefoongebruik, vind ik het extra lastig om mijn frustratie met hen te delen. Hoe pak ik dit zo handig mogelijk aan?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. janie says:

  Mijn kleinzoontje van 3 jaar gaat helemaal op in zijn Lego, mijn kleindochter van 6 jaar vindt tekenen heel leuk, ze ziet niets meer om haar heen.. Min kleinzoon van 8 jaar rent naar de speeltuin. En ja mijn andere kleinzoon van 11 jaar zit op zijn telefoon een spelletje te spelen. Zelf vraag ik aan mijn oudste kleinzoon wat voor een spelletje hij speelt, hij laat het mij enthousiast zien en als hij dan weer eens met zijn ouders bij mij is, laat hij mij zijn spelletje zien. Beter dan dat hij zich verveelt. Je kan niet van een kind van 10 jaar verwachten dat hij deel gaat nemen met de gesprekken van volwassenen. Ik zou zeggen laat dit kind, ik zie geen enkel verschil tussen mijn 3 andere kleinkinderen en die van 11 jaar. Ze spelen.

 2. Amaranthus says:

  Ik ben het met u eens dat het ergerlijk kan zijn. Maar het ligt aan de keuzes in opvoeding van uw dochter en schoonzoon. Er kan de grootste bonje van kan komen wanneer u zich daarmee “bemoeit”. Dus als het u geen ruzie waard is zult u het zeer doordacht aan moeten pakken of het accepteren dan wel tolereren. Hij komt tenminste nog mee. Ze komen al snel op een leeftijd dan zijn ze met vrienden en komen ze een stuk minder of zelfs helemaal niet meer mee omdat ze hun eigen wereld zo veel boeiender vinden dat die van hun ouders etc.. Eén van mijn oudere cliënten had ook zo’n kleinkind en dit probleem. Hij gaf haar zo’n telefoon voor haar verjaardag en nu sturen ze samen berichtjes en delen ze foto’s

 3. Nelleke reageert says:

  Misschien dat de directe benadering naar uw kleinzoon toe een optie is. Vertel hem gerust hoe leuk u het vindt dat hij op visite komt maar dat u het jammer vindt dat hij alleen ook heeft voor zijn telefoon. Misschien kunt u voorstellen om gezamenlijk een leuk spel te gaan doen, laat hem kiezen.
  Misschien een grote legpuzzel samen maken, is ook nog een mogelijkheid.