raad

Raad Gevraagd: “mijn volwassen kleindochter wordt financieel onderhouden door haar ouders”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Mevrouw van der Geest heeft een volwassen kleindochter die nog steeds financieel onderhouden wordt door haar ouders. Dit baart haar zorgen en daarom stuurt zij ons het volgende:

“Laatste waren mijn dochter, haar man en hun dochter bij mij op bezoek. Op een gegeven moment kwam het gesprek op financiële onafhankelijkheid en toen vertelde mijn dochter iets wat ik zorgelijk vind: zij en haar man betalen nog steeds de helft van de huur van het appartement waarin mijn 25-jarige kleindochter woont. En dat terwijl zij al een aantal jaar in loondienst werkt bij een kinderdagverblijf. Toen ik vroeg waarom zij dit doen, zei mijn dochter dat zij hun kind graag wat extra’s willen toestoppen. Ik vind dit niet juist, want zo leert mijn kleindochter niet wat het betekent om financieel onafhankelijk te zijn. Moet ik deze zorg delen met mijn dochter?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Amaranthus says:

  Niet mee bemoeien! U steekt zichzelf in een wespennest en voor je het weet heeft u de grootste ruzie waarvan de gevolgen behoorlijk pijnlijk kunnen uitpakken. Uw dochter zal uw standpunt wat betreft omgang met geld wel kennen. U heeft haar tenslotte opgevoed en haar hierover bijgebracht wat u voor de juiste weg hield. Dat zij besluit het anders te doen dat is aan haar.

  madelieve says:

  Als het contact tussen u en uw dochter goed is, kunt u gerust uw dochter vertellen dat u u zorgen maakt over het feit dat uw kleindochter zo niet leert om haar eigen boontjes te doppen.
  U tipt het onderwerp aan; uit zorg over … niet uit bemoeienis, dat wel duidelijk aangeven, uw verhaal vertellen en meer niet. Uw dochter beslist wat ze met uw informatie doet.
  Maar u kunt het dan laten rusten, u hebt uw zorg uitgesproken. Dat mag u als oma rustig doen.