ex

Raad Gevraagd: “mijn ex bemoeit zich te veel met mijn leven”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

P. en haar ex zijn al een tijdje gescheiden, maar nu ze grootouders zijn geworden hebben ze weer regelmatig contact. Dit ziet hij als een mogelijkheid om zich met haar leven te bemoeien, iets wat P. niet fijn vindt.

“Mijn ex en ik zijn 10 jaar geleden gescheiden. Recent zijn wij grootouders geworden en zien we elkaar vaker dan voorheen. Dit zorgt bij mij voor irritaties, omdat hij zich werkelijk overal mee bemoeit. Met hoe ik de baby vasthoud, hoe ik het flesje geef, maar ook met privézaken. Overal heeft hij wel advies over. Ik vind het lastig om dit aan te kaarten, omdat ik ook niet wil dat mijn dochter zich bezwaart voelt om ons allebei tegelijk uit te nodigen. Wat kan ik doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

  1. Amaranthus says:

    Niet over u laten lopen en hem krachtig en duidelijk aangeven dat u het op uw manier doet en wat hij doet moet hij maar weten als hij zijn beurt is. Vertel hem dat u niet voor niets bent gescheiden en dat u wel in staat bent uw eigen beslissingen te nemen. “Lieve vrede” bestaat niet. Alleen een in stilte zwijgende en lijdende partij en daartegenover een overheersende, alles beter wetende, steeds meer “ruimte” innemende partij die altijd denkt gelijk te hebben.