Raad

Raad Gevraagd: “mijn dochter betuttelt mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Hetty begint een beetje vergeetachtig te worden. Dit is voor 1 van haar 4 kinderen reden om haar moeder extra te helpen. Helaas voor haar zit Hetty hier niet echt op te wachten, waardoor de volgende situatie is ontstaan:

“Ik ben net 75 en mijn geheugen begint iets slechter te worden. 1 van mijn 4 kinderen maakt zich hier grote zorgen om en wil mij nu steeds met van alles helpen, omdat ze denkt dat ik het zelf niet meer goed kan. Zo maakt ze bijvoorbeeld belangrijke brieven open die aan mij geadresseerd zijn en wil ze het liefst mijn mailbox voor mij beheren. Ik houd ontzettend veel van haar, maar deze betutteling moet stoppen. Ik kan deze dingen prima zelf.  Hoe leg ik haar dit op een nette manier uit?”
Hetty

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een antwoord

Reactie

  1. Nijman says:

    Uitleggen op duidelijke lieve toon….dat u nu nog uitstekend in staat bent uw eigen zaakjes te regelen. Erg blij bent dat ze met u meedenkt en later wanneer het nodig is dan graag een beroep op haar doet. Door het nog zelf te kunnen en te doen houdt u zichzelf ook actief.
    Doe/ zeg het desnoods onder een etentje met zijn tweeën. Misschien is uw dochter wel blij dat ze zich minder verantwoordelijk hoeft te voelen. Klaar de lucht beter voor beiden.