raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ik voel mij achtergesteld door mijn dochter”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren. 

Tony heeft 4 dochters die allemaal geregeld bij hun moeder komen. met één van hen heeft Tony de laatste tijd onenigheid. De reden? De schoonmoeder van haar dochter…

“Mijn dochters en ik doen veel samen. Zij komen alle 4 bijna wekelijks langs, behalve mijn middelste. Zij komt wat minder vaak. Dit komt omdat de moeder van mijn schoonzoon bijna letterlijk wekelijkse bezoekjes eist. Mijn dochter voelt zich hiertoe verplicht en heeft daarom minder tijd om mij te bezoeken. Ik vind dit heel jammer en voel me daardoor een beetje achtergesteld. Ik ben veel belangrijker voor haar, maar krijg lang niet zoveel aandacht. Nu vraag ik me af of ik dit sentiment met haar moet delen, of dat ik dit beter kan laten. Ik wil haar niet van streek maken, maar ik vind de huidige situatie ook niet leuk.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  Mondela says:

  Ieder kind en iedere situatie is uniek, en wat haar zussen doen en laten hoeft dus niet te spelen bij de betreffende dochter. Zij geeft gehoor aan de behoefte van haar schoonmoeder, en dat zal een reden hebben. Misschien kunt u navragen bij uw dochter wat er speelt, zowel bij haar als bij haar schoonmoeder. Het achterhalen van de reden van haar ingaan op iemands dwingende manier van doen, hoeft voor uw dochter niet kwetsend te zijn of haar van streek te maken, zolang u het niet verwijtend (“ik ben belangrijker dan jouw schoonmoeder”) brengt. Wellicht is uw dochter zelfs wel blij met de opening voor een belangstellend gesprek hierover, aan uw interesse heeft zij wellicht net zoveel behoefte als u aan de hare. Tot slot: wat ik zelf altijd belangrijker vind tussen mensen is de kwaliteit (hoe goed is/voelt het contact) en niet de kwantiteit (hoe vaak zien we elkaar).

   Hanneman says:

   Mooi zo! Ik kan hier volstaan met het advies van Mondela geheel te onderschrijven.

  Nelleke reageert says:

  Wat een nare situatie. Probeer een dagje één op één te plannen met uw dochter en haar te vertellen hoe leuk u dat vindt. Wellicht is dit een opening. Het kan zijn dat uw dochter dan haarhart gaat luchten mbt haar schoonmoeder. De schoonmoeder zal het ongetwijfeld goed bedoelen maar beseft waarschijnlijk niet hoe ze daarmee uw dochter klem zet. Wellicht kan uw dochter en schoonzoon samen een gesprek met zijn moeder aangaan en haar vertellen hoe fijn het is dat het contact zo goed is maar dat echt wekelijks een dag niet altijd uitkomt en het misschien een optie is als uw dochter ook eens een dagje met haar één op één uitgaat en iets leuks gaan doen samen. Misschien dat dat de ogen opent waardoor er betere afspraken gemaakt kunnen worden. Zou het niet in de verwijtende sfeer doen maar benadrukken hoe fijn de contacten zijn maar dat graag op een andere manier invulling zou willen geven en niet één dag in de week maar spontaan als het zo uitkomt of echt een gezellig dagje plannen. Succes.