raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn chef geeft mij steeds taken aan het einde van de dag”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De chef van de afdeling waar Mario werkt geeft hem de laatste tijd vaak nieuwe taken aan het einde van de werkdag. Mario vindt dit opmerkelijk, maar weet niet zo goed wat hij hieraan kan doen.

“Van mijn leidinggevende krijg ik de laatste tijd steeds vaker aan het eind van een dag werken mails waarin hij me vraagt nog even snel iets af te handelen voordat de dag ten einde is. Ik snap waarom hij dit doet, want het is momenteel erg druk, maar bij mijn collega’s doet hij dit vrijwel nooit. Ik vind dit een beetje vreemd, maar vraag me af of ik er goed aan doe om hier een opmerking over te maken. Ik vind mijn werk leuk en de band met mijn chef is goed, dus ik wil dat niet op het spel zetten.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. Nelleke reageert says:

  Uw probleem komt mij erg bekend voor. Ook ik heb voor iemand gewerkt die regelmatig om 5 minuten voor ik naar huis ging met een giga pak werk te komen, dat flikte ze ook bij mijn collega. Ik heb dat opgelost door haar consequent te vertellen dat ze morgenochtend de eerste was. Zij vond dat niet leuk maar ze had het er maar mee te doen. Zij kwam steevast elke dag te laat op het werk en vond dat iedereen voor haar klaar moest staan. Ik deed daar niet aan mee. Ik werkte van 7.30 tot 17.00 en vaak geen lunchpauze dus ik vond mijn dagen lang genoeg. Wij hadden ook geen koffie/thee pauzes. Amper tijd om te plassen. Ik ben inmiddels met pensioen maar bij mijn collega flikt ze het nog steeds. Helaas doet die haar mond niet open. Voor mij zijn artsen niet heilig maar ook mensen die moeten werken voor hun inkomen net als de meeste mensen. Men heef5 al genoeg te verduren als personeel in de zorg zonder dat er zo’n draak rondloopt. Dus, vertel uw baas dat hij de volgende morgen als eerste aan de beurt is. Even volhouden en ze weten meteen waar ze asn toe zijn. Laat niet over u lopen.

 2. janie says:

  Natuurlijk komt hij steeds naar u. Waarom zou hij het voor zichzelf moeilijk maken. U zegt altijd ja. Kom voor uzelf op en zeg een keertje nee,
  Als daardoor de band zou verslechteren dan weet u in ieder geval dat er misbruikt van u is gemaakt. In mijn werk kwam het ook wel eens voor, maar de collega’s hielpen dan elkaar.

 3. madeliev says:

  Ik weet niet of die taken er voor zorgen dat u moet overwerken en of dat overwerken ook betaald wordt. U schrijft daar niets over, alleen dat U het vervelend vindt dat dit aan het eind van de dag komt, omdat er dan stress bij komt kijken? U kunt uw chef toch gewoon zeggen dat u zult zien hoe ver u met zijn verzoeken komt, en dat als het nu niet lukt er morgen weer een dag is?