raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn broers en zus nemen nooit contact op”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

B. heeft 2 broers en 1 zus. Hun contact is goed, maar moet wel vaak van B’s kant komen. Dat vindt hij best vervelend, zeker nu hij een stressvolle periode doormaakt. Wat kan hij doen?

“Ik ben vaak degene die contact opneemt met mijn broers en zus. dat is altijd al zo geweest. Nu ik in scheiding lig en een zware tijd doormaak, lijkt gene van hen zich geroepen te voelen eens contact op te nemen met mij. Als ik hen bel en vertelt over mijn situatie, zijn ze heel meelevend, maar ze zullen mij nooit zelf bellen. Is dit iets waar ik van moet zeggen, of is het verstandiger dit te laten voor wat het is? Ik wil ook niet onnodig onrust zaaien.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Mondela says:

    Blijkbaar is er in de loop der jaren een patroon ontstaan binnen het gezin voor wat betreft het initiatief tot onderlinge communicatie, waar alle partijen hun eigen ‘aandeel’ in hebben, u dus ook. Het is aan u de vraag hoezeer u het vervelend vindt om het initiatief te moeten nemen, terwijl het contact – dat vervolgens tot stand komt – naar uw tevredenheid is. En wat u er voor over heeft om het patroon te doorbreken. Het kost meestal nogal wat investering om een situatie die jarenlang zich heeft afgespeeld te doorbreken, vooral als de ander(en) – in dit geval uw broers en zus – er geen last van hebben. U zult zich moeten afvragen of gaan ondervinden hoe veranderingsgezind zij zijn om u tegemoet te komen in uw (voor mij overigens begrijpelijke) behoefte. Ik hoop dat u dit met hen kunt bespreken, en wens u toe dat zij u vaker contact met u gaan opnemen, vooral om u te steunen in de stressvolle periode die u doormaakt. Succes!