Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “kan ik oudere vrouw aanspreken op voordringen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Rikie woont in een klein dorp en komt vaak bij dezelfde winkels. Bij de slager ziet zij geregeld een oudere mevrouw voordringen. Niet netjes, maar er iets van zeggen? Rikie vraagt zich af of dat wel zo handig is.

“Elke paar dagen maak ik een rondje langs de bakker en slager hier in het dorp. Soms kom ik dan een oudere dame tegen die ik al verschillende keren heb betrapt op voordringen. Dan doet zij bijvoorbeeld alsof zij naar iets in de vitrine van de slager kijkt, maar vervolgens staat ze wel vooraan in de rij. Ik zie dat anderen het ook doorhebben, maar niemand zegt iets. Eigenlijk wil ik er iets van zeggen, maar ik durf niet zo goed. Ik heb eerder iemand aangesproken op voordringen en toen kreeg ik de volle laag van de winkelier. Dat was geen leuke ervaring, waardoor ik nu erg twijfel. Wat is wijsheid?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Loesloes says:

    Gewoon vriendelijk erop wijzen maar dan niet bij diezelfde winkelier . En zeggen volgende keer wel achter aansluiten maar laat het die keer dan doorgaan.
    Lijkt me heel irritant in een klein dorp als er niemand anders er wat van zegt. Hopelijk krijgt u dan steun als u wel erover begint.

  2. Nelleke reageert says:

    Als mevrouw quasi nonchalant in de vitrine staat te kijken kunt u nog nueots zeggen. Echter zodra zijnhaar bestelling op gaat geven zou ik haar toch heel subtiel netjes vertellen dat zij toch echt even moet wachten tot zij aannde beurt is. Met een glimlachom de mond komt dit een stuk vriendelijker over. Succes gegarandeerd.