Raad Gevraagd: “kan ik mijn kleindochter vragen mijn sieraden te dragen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De sieradenverzameling van Loes wordt door haar niet meer aangeraakt en daarom heeft zij een deel van haar kleindochter gegeven. Zij laat de sieraden al even onberoerd en dat zit Loes dwars.

“Ik heb in de afgelopen 30 jaar heel vel sieraden verzameld, maar draag deze nu zelf niet meer. Ik vroeg daarom of mijn kleindochter van 22 jaar een deel wilde hebben en daar had zij wel oren naar. Helaas zie ik dat zij mijn sieraden nooit draagt, waardoor ik me nu afvraag of ik haar hierop moet wijzen. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. Amaranthus says:

  Het kan zo zijn dat uw kleindochter erg zuinig op de sieraden is en ze daarom niet (vaak) draagt. In dat geval wil zij u alleen eer aan doen door niet slordig en onzorgvuldig met uw waardevolle gift om te gaan. U zou er eens kunnen vragen of ze al plezier van de sieraden heeft gehad. Haar erop wijzen, zoals hierboven geschreven staat, heeft een randje van een negatieve achterliggende klank en dat zou al snel verkeerd kunnen vallen.

  Dat ik wel wat ikzelf zou denken.

 2. gerardwelp says:

  Misschien is het haar smaak wel niet of voelt ze zich nog te jong voor deze sieraden. U kunt het altijd vragen.

 3. kristien12 says:

  Ze is er erg zuinig op en misschien bang het te verliezen of van haar gestolen wordt. Ze bewaart het veilig en er komt heus wel een moment dat ze het gaat dragen. Over het algemeen dragen jongelui niet vaak sieraden en zeker geen dure die ze van oma kregen. Mijn dochter erfde de gouden halsketting van mijn moeder en die draagt ze alleen met bepaalde gelegenheden. Kortom uw kleindochter heeft respect voor uw mooie sieraden.

 4. Joque says:

  Beste oma.
  Tussen het bezitten en het dragen van sieraden zit een verschil. Een waardevol bezit betekent niet dat je het gaat dragen.
  Lang geleden kreeg ik na haar overlijden de een gouden armband van mijn moeder. Ik vond hem heel erg mooi maar op dat moment droeg ik geen goudkleurige sieraden maar bonte sieraden die meer bij mijn leeftijd pasten.
  Jaren later begon ik te wennen aan ‘goud’. Pas vanaf dat moment voelde het goed om ook de armband te dragen.
  Ik weet zeker dat uw kleindochter uw sieraden mooi vindt en dit haar een fijn gevoel geeft omdat ze deze van oma heeft gekregen. En wanneer ze er aan toe is zal ze deze met trots gaan dragen.