Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “zal ik de lp-verzameling van mijn man verkopen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Greets man is kort geleden overleden en zij is nu zijn spullen aan het opruimen. Zo ook zijn verzameling lp’s. Zij wil de platen eigenlijk verkopen, maar vraagt zich af of zij hier goed aan doet.

“Mijn man is in mei overleden. Hij verzamelde veel en ik ben nu bezig het ordenen van de spullen die hij bij elkaar heeft gespaard. Hij had ook een enorme verzameling vinyl platen, die hem bijzonder dierbaar waren. Zelf heb ik er weinig mee en ze nemen heel veel ruimte in, dus ik wil de platen het liefst verkopen. Toch vraagt ik me af of dit wel de juiste keuze is. De platen horen echt bij mijn man en als ik ze verkoop is het net alsof ik ook een stukje van hem wegdoe. Wat is het verstandigste om nu te doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Ik begrijp helemaal uw gevoel. Hoe gaat u om met andere spullen die uw man dierbaar waren? In mijn optiek gaat het om de liefde die u voor uw man voelt en dat is niet gerelateerd aan spullen. Doe wat uw hart u ingeeft. U doet uw man echt niet tekort als u besluit zijn platencollectie te verkopen. U kunt altijd het geld dat het oplevert besteden aan iets wat uw man koesterde. Dat kan van alles zijn. U kunt dat het beste beoordelen. Ook dat getuigt van respect voor zijn spullen. In mijn beleving kunt u geen “verkeerde” beslissing nemen. Ik wens u veel sterkte en wijsheid toe in het maken van een, in uw ogen, juiste beslissing.