raad

Raad Gevraagd: “niemand heeft tijd voor mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Mathilde is een 60’er met veel vrienden, maar deze vrienden hebben amper tijd voor haar. Dit vindt zij erg vervelend, vandaar dat zij het volgende instuurt:
“Mijn vriendengroep bestaat uit 8 lieve mensen die ik al jaren ken en in het verleden regelmatig zag. We wonen allemaal bij elkaar in de buurt en hebben een tijd geleden afgesproken om elkaar veel vaker te zien zodra we allemaal gepensioneerd zouden zijn. Dat is nu het geval, maar wat blijkt? Niemand heeft meer tijd voor mij of voor de andere vrienden. We zien elkaar zelfs minder dan toen we nog werkte. Ik vind dit erg vervelend en wil het tij graag keren, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit moet doen. Een afspraak maken op een dag dat we alle 9 kunnen is haast onmogelijk.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  oosterwijck says:

  Mooie vriendenkring? … Ik dacht dat vrienden tijd vrij maken voor elkaar? Of zou het kunnen dat je, je vergist in die zogenaamde vriendschap. Bedenk dat veel zogenaamde vriendschappen zijn gebaseerd op eigenbelang. Niet op gevoelens voor de ander. Goed advies, ga zelf iets leuks doen, waarbij je niet afhankelijk bent van die zogenaamde vrienden.

  MvdBerg says:

  Als afspreken met 9 tegelijk niet lukt, spreekt u toch gewoon met minder vrienden af? Die anderen komen dan de volgende keer, of de keer daarna. Ik weet er alles van, hoe ouder je wordt, hoe minder ballen je tegelijk in de lucht kan houden. Dan wordt afspreken met zoveel mensen schier onmogelijk. Gaat u ook eens na of uw ‘vrienden’ uw ‘vrienden’ nog wel zijn. Bent u wel een ‘vriendin’ voor hen?

  xuela says:

  Als mensen met pensioen gaan, gaan ze hun leven anders indelen.
  Ze denken dan veel tijd te hebben maar de dag heeft 24 uur en daar verandert niets aan.
  Als u graag uw vrienden wilt ontmoeten, stuurt u een uitnodiging ruim van te voren, dan hebben de meesten nog wel een plekje.
  14 dagen van te voren vraag je wie er komen.
  Ze komen nooit allemaal, maar dit lijkt mij een manier om een vaste gewoonte te maken.
  Het handigste vind ik dan bij u thuis en over de kosten even een oplossing maken.
  U wilt dit graag, dus moet het van u afkomen.
  en gewoon 1 of 2 jaar volhouden en rekening houden met teleurstellingen.
  Ik ben op bridgeles gegaan en omdat je er 4 voor nodig hebt, heb je zo een groepje bij elkaar.
  Ik wens u veel succes

  Xuela