raad gevraagd

Raad Gevraagd: “Ik zit vaak in de rooklucht van mijn vriend”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

J. heeft een vriend bij wie hij vaak over de vloer komt. Deze man rookt al zijn hele leven en is recent weer begonnen met roken in huis. J. vindt dit niet fris, maar wat kan hij ertegen doen?

“Zeker 1 keer per week ga ik eten bij mijn vriend S. We kennen elkaar al  sinds de lagere school en zijn altijd vrienden gebleven. S. is een verstokte roker en rookt sinds kort ook weer in zijn huis, nadat hij hier jaren geleden mee was gestopt. Ik vind onze etentjes nu een stuk minder prettig, want alles stinkt naar rook als ik thuiskom. Daarnaast vind ik het erg vies om te eten in een omgeving waar ook rookdeeltjes in de lucht hangen. Het lieft zou ik niet meer bij hem naar binnen gaan, maar ik wil onze vriendschap niet schaden. Ik blijf daarom langsgaan, maar vraag me wel af wat mogelijke alternatieven zijn. S. bij mij uitnodigen gaat niet, want hij kan slecht trappenlopen en ik woon in een gebouw zonder lift.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. Gerardtothemax says:

  Vraag aan hem wie de baas is Nico & Tine of hijzelf over zijn leven en het lastigvallen van anderen zet die Nico&Tine zo snel mogelijk het huis uit als ongewenste, ongezonde en vieze gasten !!!

 2. Olanda says:

  Verbannen naar tuin of balkon, is het lange weg maar uiteindelijk lukt het.

 3. Amaranthus says:

  Nu de alles weer en beetje open gaat buitenshuis afspreken. Op de meeste openbare plekken mag niet meer gerookt worden. Of op een bankje buiten afspreken met een thermosfles om een frisse neus te halen en van de natuur dan wel het uitzicht te genieten. Voor de winter is het dan wel lastiger. Dus wellicht toch het probleem open aankaarten. Maar de gemiddelde roker is er nogal allergisch voor als je er over begint in mijn ervaring. Ik wens u veel tact toe en hopelijk toch nog een lange goede vriendschap.

 4. oosterwijck says:

  Buiten verwijzen en niet meer binnenlaten.