raad

Raad Gevraagd: “ik wil geen vegetariër worden”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De man van Irma wil sinds kort alleen nog maar vegetarisch eten en wil dat Irma dit ook doet. Zij twijfelt en stuurt ons dit:

“Een tijdje geleden hebben mijn echtgenoot en ik besloten gezonder te gaan eten. Dit nieuwe eetpatroon bevalt goed, maar mijn man gaat sinds kort een stap verder. Hij wil het liefst alleen nog vegetarisch eten en verwacht dit ook van mij. Ik vind dit lastig, want ik houd van vlees en wil het eigenlijk niet helemaal schrappen uit mijn dieet. Natuurlijk, een paar dagen per week geen vlees eten is prima, maar nooit meer? dat gaat me te ver. Dit heb ik hem ook gezegd, maar dan begint hij zijn standpunt heel fanatiek te verdedigen, waardoor ik geen kans meer krijg om iets te zeggen. Moet ik het laten rusten en hopen dat dit overwaait, of er nogmaals over beginnen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  madelieve says:

  Ik vraag me af waarom uw man zijn standpunt zo fanatiek verdedigt toen u hem vertelde dat u niet al het vlees uit uw eten wil schrappen.
  Is dat zijn karakter, past dat bij hem, doet hij altijd zo als u niet op één lijn zit?
  Of zit er meer achter en vindt hij eigenlijk dat u hem moet steunen in zijn beslissing?
  Omdat als u wél vlees eet, hij dan vermoedt [of vreest] dat hij zijn dieet niet kan volhouden?
  Brengt u hem dus in de verleiding?

  Amaranthus says:

  Vooral niet stoppen met vlees eten als je daar zelf niet achter staat. U schrijft zelf dat het niet eens over dagelijks gaat maar af en toe nog een stukje vlees. Uw man kan u dat kleine beetje toch wel gunnen? Hij hoeft niet met u mee te doen maar u moet wel respect van hem krijgen voor de keuzes die u wil maken. U respecteert immers ook dat hij het niet meer wil?