Raad

Raad Gevraagd: “ik wil geen berichten sturen via WhatsApp”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Tegenwoordig gaat veel communicatie via de mobiele telefoon, en dan met name via de berichtenapp WhatsApp. Ook binnen Franka’s vriendengroep wordt er veel gepraat via WhatsApp, iets waar zij niet gelukkig van wordt.

“Ik heb een smartphone waar ik vooral spelletjes op speel en waarmee ik bel. Nu vroeg een vriendin van mij laatst of ik WhatsApp wil downloaden, zodat ik toegevoegd kan worden in de groepsschat van mijn vriendengroep. Ik heb daar eigenlijk gen zin in, want ik wil graag  wat van mijn ‘onbereikbaarheid’ behouden en niet de hele dag door berichten ontvangen van mijn vrienden. Ik heb dit ook tegen haar gezegd, maar ze snapte dit niet. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    Amaranthus says:

    Zoals u hier uw standpunt uitlegt kunt ook aan haar rustig uw standpunt uitleggen en u vooral niet laten dwingen tot iets wat u niet wilt. Dat uw vriendin het niet snapt is haar probleem. U kunt het er in dit geval over eens zijn dat u van mening verschilt en het daarbij laten. Het is uw goed recht om ervoor te kiezen om hier niet aan mee te doen. Ik hoor in mijn omgeving soortgelijke verhalen. Dus vooral doen waar u zelf achter staat en het gelukkigst van wordt.