Raad Gevraagd: “ik vertrouw mijn buurvrouw niet meer”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De buurvrouw van Edwin geeft zijn planten altijd water als hij een week bij zijn vriendin logeert, maar laatst ontdekt hij dat zij iets meer doet in zijn huis dan voor de planten zorgen… Dit is wat hij instuurt.

“Mijn buurvrouw en ik wonen al jaren naast elkaar. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar hebben wel leuk contact met elkaar en helpen elkaar als dit nodig is. Zo geeft zij mijn planten water als ik een tijdje bij mijn vriendin ben. Een paar weken geleden was dit weer het geval en toen ik terugkwam viel me op dat zij niet alleen de planten water had gegeven, maar ook een tientje had meegenomen dat ik op een dressoir in de woonkamer had laten liggen.

Ik weet zeker dat het er nog lag toen ik wegging en het was echt weg toen ik weer terugkwam. Omdat alleen zij in de tussentijd in mijn huis geweest is, moet zij het hebben meegenomen. Ik heb haar ermee geconfronteerd en zij ontkent, maar volgens mij liegt zij. Ik vertrouw haar nu niet meer. Ik zou graag willen dat het vertrouwen terugkomt, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit kan herstellen.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reactie

  1. Hanneman says:

    Een flink aantal jaren geleden was ik in Hilversum regelmatig aanwezig bij de opname van een radioprogramma. De bedoeling was luisteraars opnamen van hun slaande klokken in te laten sturen om die aan het eind zessen te laten slaan. Echter is er nooit iets ingestuurd. Daarop besloot de producer de klokken en de inzenders maar te verzinnen. En ’t gebeurde. Zo ontstonden de schilderijklok en de schaapklok. Wie oh wie zou toch al deze raadgevraagdverhalen verzinnen? En wij maar adviseren…..