raad gevraagd 30

Raad Gevraagd: “buurvrouw extraatje toestoppen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De buurvrouw van Gé heeft het niet zo breed. Hij wil haar graag helpen, maar hij weet ook dat zij zich een beetje schaamt voor haar situatie. Hoe kan hij haar helpen zonder haar voor het hoofd te stoten?

“Mijn buurvrouw en ik hebben goed contact. Zodoende weet ik dat zij niet zoveel te besteden heeft en naar de voedselbank gaat. Ik kan wel wat missen, dus ik zou haar graag af en toe wat spullen of eten willen geven. Omdat ik weet dat zij het lastig vindt om over haar situatie te spreken en zich er zelfs een beetje voor schaamt, vraag ik me af hoe ik dit onderwerp moet aansnijden. Ik wil haar geen ongemakkelijk gevoel geven, natuurlijk”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Dat is redelijk simpel op te lossen. Ik nam voor een vriendin altijd een alternatief bloemetje mee in de vorm van een pak koffie, kaas, worst of dergelijke. Dat werd altijd erg gewaardeerd. Benoem het als een alternatief bloemetje en wie weet hoe leuk ze dat vindt. Maak het niet te bont want dan gaat het opvallen. Maar met af en toe eens een pak koffie op een pakje thee menemen valt minder op. Ook een pak wereldgerecht meenemen en benoemen dat u dat eens gegeten heeft en hoe lekker dat was. Onder het mom, je moet het ook eens proberen dan komt u gift heel anders over. Gegarandeerd dat ze het een leuk idee vindt. Succes ermee.