Raad Gevraagd: “ik schaam me voor mijn vriendin”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Marcella is al een tijdje bevriend met een vrouw die zij kent via haar sportclub. Deze vrouw heeft allerlei koosnaampjes voor Marcella die zij ook in het openbaar gebruikt. Als het aan Marcella ligt houdt zij hier snel mee op.

“Mijn vriendin M. is een oudere mevrouw die ik al een tijd ken. We kunnen het goed vinden en ondernemen vaak leuke dingen samen. M. noemt mij vrijwel nooit bij mijn naam, maar spreekt mij altijd aan met schatje of liefje. Ik vind dat niet zo prettig, zeker niet als wij in het openbaar zijn. Het is dan net alsof wij een stel zijn, terwijl ik gewoon getrouwd ben met een man. Ik schaam me dus een beetje voor M’s gedrag. Ik ben voornemens dit tegen haar te zeggen, maar ik weet niet precies wat de meest effectieve manier is om dit mede te delen.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. janie says:

  Waarom zou u zich moeten schamen als mensen denken dat u een lesbisch stel bent. Er kan ook gedacht worden dat uw vriendin uw moeder is als er veel leeftijd verschil is. Waarom zou u zich iets aantrekken wat mensen denken of misschien wel zeggen. Als u het niet wilt dat uw vriendin u schatje of liefje tegen u zegt dan kan u het toch tegen uw vriendin zeggen. Tegen goede vrienden kan je alles zeggen is mijn ervaring.

 2. ineke18 says:

  Op een nette manier kun je aan geven dat je liever hebt dat ze je bij je voornaam gaat noemen.
  Er over praten kan altijd.

 3. Amaranthus says:

  Zoals al gezegd: U Kunt het haar net zo uitleggen als u het hier beschrijft. Maar het kan interessanter zijn om uzelf af te vragen vanwaar u zich schaamt en of dit terecht is? Dat zegt waarschijnlijk meer over de lelijke dingen die u over uzelf en andere mensen denkt dan over wat de andere mensen in werkelijkheid over u zeggen en denken. Als de boodschap uit liefde komt dan is alles te zeggen. Het is nooit wát maar hoe.

 4. Nel van Rootzelaar says:

  Ik raad u aan, de volgende keer als uw vriendin u weer schatje of liefje noemt, daar direct op te reageren. B.v. “Ik begrijp dat je er niets mee bedoelt maar ik vind het niet prettig als je mij schatje of
  liefje noemt. Ik vind het veel prettiger als je me gewoon bij mijn naam noemt”.
  Als het een goede vriendin is dat moet het mogelijk zijn om dit tegen haar te zeggen. Wordt ze boos, dan zou ik nog eens nadenken over die vriendschap. Sterkte.