raad

Raad Gevraagd: “ik heb een jaloerse buurvrouw”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Karin heeft goed contact met haar buurvrouw, maar sinds zij een nieuwe partner heeft, gedraagt de buurvrouw zich anders. Karin: “Ik woon al meer dan 30 jaar in dezelfde buurt en heb al net zo lang dezelfde buren. Mijn buurvrouw en ik waren beiden getrouwd toen we elkaar leerde kennen, maar inmiddels zijn we allebei gescheiden en sindsdien is onze band sterker geworden. We komen regelmatig bij elkaar over de vloer en praten over van alles. Helaas is dit veranderd sinds ik een nieuwe partner heb gevonden. Ze lijkt wel jaloers, want ze wil niets over hem horen. Ik heb haar geconfronteerd met mijn vermoede, maar toen gaf zij zeer ontwijkend antwoord. Hoe krijg ik tóch de onderste steen boven?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Doe geen moeite, er is niets gemener als een jaloerse (afgewezen) vrouw. Bovendien heb je niets aan een vriendschap, met een jaloerse persoon. Trek lering uit deze ervaring. Neem afstand van negatieve emoties. Geniet van je nieuwe partner, zolang het nog kan.

  2. oosterwijck says:

    Mensen hunkeren naar vriendschappen. Dit wordt zichtbaar als je de ervaringen ziet en hoort over het gedrag van mensen op sociale media. Maar bedenk, … echte vriendschappen zijn zeldzaam en ontstaan hoofdzakelijk op jonge leeftijd. De meeste z.g. vriendschappen (zelfs liefdesrelaties) zijn gebaseerd op eigenbelang, egoisme en spiegeling. Met dat laatste bedoel ik, dat bepaalde mensen z.g. vriendschappen (en relaties) zien als een vergelijking met hun eigen shit (gedeelde smart is halve smart). Veel negatief ingestelde mensen kiezen een persoon in hun omgeving met een vergelijkbare problematiek, als zij zelf hebben. En door spiegeling lijkt hun probleem minder ernstig. Totdat die ander een positieve wending meemaakt. Zoals: een nieuwe relatie, een nieuwe baan, een nieuw huis, een prijs in de loterij, een nieuwe zwangerschap. Op zo’n moment komt de ware aard naar boven. Dit systeem komt zelfs voor in liefdesrelaties. Vanaf dan is de vriendschap veranderd in een ware oorlog, in bedekte termen. Meestal is de afgunst niet zichtbaar, maar op allerlei manieren wordt jouw geluk gesaboteerd. Die ander ziet groen en geel van afgunst, maar meestal zie je niets aan die ander. Die smeerlappen kunnen heel geraffineerd te werk gaan, met het ondermijnen van jouw geluk. Bedenk daarbij dat gebrek aan intelligentie gecompenseerd wordt met sluwheid. Bedenk, dat vriendschappen (liefdesrelaties)eigenlijk niet bestaan, of uiterst zeldzaam zijn, dan valt het altijd mee, en haal het geluk uit jezelf, zonder teveel op de ander te vertrouwen (te bouwen).