raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ik denk dat mijn collega jaloers op mij is”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ronald doet vrijwilligerswerk en heeft goed contact met zijn collega’s. Althans, met de meesten. Met 1 collega verloopt het contact wat moeizaam….

“Ik heb het goed naar mijn zin op de plek waar ik vrijwilligerswerk doe, maar er is 1 andere vrijwilliger die niet altijd even aardig is. Zo ben ik door corona mijn baan kwijtgeraakt en laatst zei hij in het bijzijn van andere collega’s zoiets als:  “nu kan je zeker niet in dat grote huis van je blijven wonen.” Dat is niet de enige nare opmerking die hij heeft gemaakt. Ook over mijn auto (in mijn ogen een heel eenvoudige gezinsauto) heeft hij al vaker dergelijke opmerkingen gemaakt. Ik denk dat hij jaloers op mij is, wat ik niet leuk vind. Hoe zorg ik ervoor dat ik me hier minder van ga aantrekken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Gewoon negeren. De mens is jaloers omdat velen zich te kort gedaan voelen en niet de veroorzakers durven aanpakken. Vanuit de gedachte : Gedeelde smart is halve smart, proberen ze ieder in hun omgeving te kleineren of anderszins levensvreugde af te pakken. Die jaloerse collega is gefrustreerd, omdat hij zelf ergens afgezeikt is en ziet in U een kans om zijn gevoel van frustratie op iemand anders de projecteren. Op deze site is ook zo’n figuur, die een medemens aanvalt, omdat die persoon (verplicht) 10 jaar vroeger met pensioen moest van de werkgever (de overheid). In plaats van medelijden strooit hij met verwijten en probeert het slachtoffer te criminaliseren als zijnde een profiteur. De werkelijke reden van zijn frustratie is: dat hijzelf vroeger wilde stoppen met werken, maar daar niet de kans voor kreeg.

    Nelleke reageert says:

    Probeer er boven te staan. Is waarschijnlijk gebaseerd op jaloezie. Daar valt niet tegen te praten. U kunt hem wel de mond snoeren als hij weer een opmerking maakt met een “jij hebt gelijk en ik heb rust”. In de praktijk kunnen mensen daar niet tegen en binden dan in. Ik spreek uit ervaring.