raad

Raad Gevraagd: “ik ben altijd bang in huis”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De man van mevrouw Rickerts is kort geleden overleden. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, wordt er bij haar in de buurt ook vaak ingebroken, wat haar veiligheidsgevoel geen goed doet. Het volgende is haar probleem:

“Mijn man is 2 maanden geleden overleden en sindsdien woon ik alleen in ons rijtjeshuis. Hier heb ik me altijd veilig gevoeld, maar dat is sinds zijn overlijden wel anders. Ik voel me bang in huis, met name als de avond valt. Dit komt omdat er bij mij in de buurt vaak wordt ingebroken en ik moet er niet aan denken dat dit ook bij mij gebeurt. Dat kan ik er echt niet bij hebben. Ik voel deze angst constant en wil er graag vanaf, maar de gedachtes aan een mogelijke inbraak kan ik maar moeilijk stoppen. Heeft iemand tips om ze te verminderen of zelfs te laten verdwijnen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (7)

  Binky says:

  Neem een hond. Misschien zit er in het asiel wel een leuk beestje. Je hebt dan aanspraak en een hond geeft je een veilig gevoel. De meeste honden gaan blaffen als ze wat horen. En een inbreker verdwijnt gauw als ze een hond horen blaffen.

  reinie1953 says:

  Mevrouw kan een alarmsysteem laten aanleggen door de gehele woning, dat geeft veel rust, vooral ‘s-nachts. Er zijn speciale alarmsystemen voor oudere mensen, die zijn zeer eenvoudig te bedienen….

  Max8Louise52 says:

  Als eventuele goede raad zou ik adviseren om goed hang en sluitwerk te laten aanbrengen aan voor en achterdeur en ramen en buitenverlichting die de gehele nacht blijft branden.
  Verder kun je binnenshuis schakelklokken inschakelen zodat lampen op tijd bij schemer vanzelf aan
  gaan en je kunt ze af en toe ’s nachts ook aan laten gaan of een schemerlampje beneden in de gang en boven op de overloop laten branden . Ook een zacht muziekje beneden aan laten of naast bed kan rust geven en ontspanning. Zelf lees ik ’s graag een boek of ik schrijf in een dagboek of een brief aan iemand. Wat yoga oefeningen doen kan ook helpen.
  Verder kun je iemand bellen als je het even te kwaad hebt bijv. de telefoondienst waar vrijwilligers zitten die luisteren, er zijn ook andere instanties, maar ook via computersites zijn er vrijwilligers actief waar je mee kunt chatten op moeilijke momenten.
  Het is ook wel een kwestie van tijd om te wennen aan alleen zijn.
  Ik wens u veel sterkte toe!

   Minaanie says:

   Omdat ik ook bang ben in huis spreekt dit onderwerp mij erg veel aan.

   Alle drie de tips zijn heel erg nuttig en geruststellend.

  Jan 57 says:

  Alle bedoelde adviezen die al gegeven zijn erg nuttig daar kan ik niets aan toevoegen, maar misschien heeft u ook een ander probleem n.l. dat er mensen zijn die u angst aan praten, dat is niet goed voor u gemoedstoestand ik zou zeggen vermijd deze mensen uit u leven maar dat klinkt misschien hard. Ik wens u heel veel sterkte de komende tijd nu u alleen achter gebleven bent, wees sterk en hoofd omhoog.

  Nijman says:

  Triest voor u dat uw man is overleden en u hierdoor ook bang bent geworden in uw eigen huis.
  Best wel logisch die angst. U staat er ineens alleen voor. Het verdriet, de rouw…….dan komt erbij dat u angst krijgt voor het alleen zijn. U zou zeker ook professionele hulp kunnen vragen die u kunnen ondersteunen bij uw rouwproces en de bijkomende angst. Dit is moeilijk om dit in uw eentje te verwerken. U hebt steun en begrip nodig. Maak het huis veilig voor uw gevoel en daarnaast hulp voor uw angst en verdriet. Dit zal even duren maar uiteindelijk kunt u de angst weer de baas.
  Vraag hulp dat verdient u!

  Teelene says:

  Ik vind ook dat je een hond moet nemen als je bang bent in huis.
  Het is gezellig en honden zijn waaks.Ik zelf het twee honden.Het is geweldig
  Kijk eens op verhuisdieren.nl geweldig site met honden die een baasje zoeken.

  Veel succes ♥️