raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoelang moet ik nog doorgaan met onderhouden van de tuin van buren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Petra onderhoudt de tuin van haar buren, die niet meer zo mobiel zijn. Zij doet dit nu al een tijd en vraagt zich af hoelang ze dit nog moet blijven doen.

“Mijn buren zijn 86 en 93 jaar. Zelf hebben ze altijd met veel plezier in de tuin gewerkt, maar dat gaat niet meer. I overleg met hun dochters onderhoud ik nu hun tuin. Ik vind dit leuk om te doen en mijn buren bedanken me er ook altijd hartelijk voor, maar soms vraag ik me af hoelang ik dit nog moet blijven doen. Mijn man en ik hebben namelijk een camper gekocht waarmee we wat vaker weg willen gaan, waardoor ik minder frequent thuis ben. Moet ik alvast aangeven dat ik twijfel of ik er nog wel mee door kan gaan, of is het handiger om gewoon te kijken hoe het loopt? Ik vind dat laatste een beetje spannend, omdat ik bang ben dat het stressvol is voor mijn buren als ik later langskom dan zij verwachten.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

  1. Francine Pieters says:

    Fijn dat u klaarstaat voor de buren. Maar de tuin is hún probleem en niet die van u. Dit moet bespreekbaar zijn omdat u volgens mij een goed contact hebt met de buren én hun kinderen. U laat hen niet in de steek, maar wel recht op uw eigen vrijheid. Een camper schaf je toch niets voor niets aan. De tijd is aangebroken om daar in alle eerlijkheid met alle partijen over te kunnen spreken. Zal ook duidelijkheid geven dat er mogelijk andere stappen genomen moeten worden. Succes.