raad

Raad Gevraagd: “hoe zorg ik dat de band met mijn schoonzoon beter wordt?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ellen en haar echtgenoot  hebben 3 dochters die allemaal een partner hebben. Met 1 daarvan botert het helaas niet zo… Dit schrijft zij ons:

“Mijn middelste dochter is al een tijd samen met een man die ik niet juist voor haar vind. Hij is zeer negatief ingesteld en ook niet erg sociaal. Als we bijvoorbeeld allemaal bij elkaar zijn, dan praat hij vaak alleen met haar en vraagt hij nooit iets aan ons. Als wij hem iets vragen, dan geeft hij soms niet eens antwoord. Ze is volwassen, dus ik kan geen invloed uitoefenen op haar partnerkeuze, dus ik zou graag willen dat de relatie tussen hem en de rest van de familie iets beter wordt. Heeft u tips om dit te bewerkstelligen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reactie

    Amaranthus says:

    U beantwoordt de vraag eigenlijk zelf al. “Ze is volwassen, dus ik kan gaan invloed uitoefenen op haar partner keuze.” Als u dat toch probeert kan dat door haar gezien worden als ongevraagde bemoeienis en haar wellicht verder van u afstoten. Het enige advies dat ik zou kunnen geven is de vriend te accepteren hij is en niets proberen te veranderen. Wellicht een sociaal praatje met hem aan knopen en als het gezellig uitpakt is dat meegenomen. Als hij dichtklapt laat je het eerst even en probeer je het op een rustiger moment nog eens. Maar zet er niet te veel druk achter. Er zullen heus redenen zijn waarom deze jongeman zo is/reageert. Vertrouw op uw dochter. Als het echt iemand is die niets voor haar is moet en zal zij daar heus echt zelf achter komen. Advies: Acceptatie en niet Pushen!