raad

Raad Gevraagd: “hoe word ik minder achterdochtig?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een oudere dame die overvallen wordt in huis nadat zij ’s avonds de deur opendoet of iemand die een duur sieraad op marktplaats te koop aanbied en vervolgens wordt bestolen door een potentiële koper. Zomaar 2 voorbeelden van berichten die bijna elke dag het nieuws wel halen. Johan is hierdoor behoorlijk achterdochtig geworden. Zo achterdochtig zelfs, dat hij zich afvraagt of  hij actie moet ondernemen.

“Ik kijk al mijn hele volwassen leven naar het nieuws en lees de plaatselijke krant. Ik blijf immers graag op de hoogte. Helaas heeft deze gewoonte ook een keerzijde, want ik ben behoorlijk achterdochtig geworden door alle negatieve berichten die ik lees. Zo doe ik ’s avonds de deur niet meer open als er wordt aangebeld, want ik denk automatisch dat er een kwaadwillend iemand is. Ook stap ik liever niet meer op mijn relatief nieuwe e-bike, omdat ik heb gelezen dat de accu zomaar kan ontploffen tijdens het opladen. Ik vind deze denkbeelden beperkend en vraag me af wat ik kan doen om minder achterdochtig te worden.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. Verzorgende030 says:

    Ben bang dat het geen goede raad is, maar wel herkenbaarheid. Ik ben WAO afgekeurd maar mijn partner werkt nog. Nu hebben we een ander huis gekocht doch ik wilde persé dat ik dat huis bij een eventueel overlijden van partner ook alleen kon betalen…. ik ga altijd (door schade en schande) van het negatieve uit !!!

  2. oosterwijck says:

    Achterdocht is een heel natuurlijk gevoel, dat noodzakelijk is om te overleven. En zeker in een wereld, waar je steeds wordt genept. Voor dieren is het een strategie om te overleven. Voor mensen is het een strategie om te behouden. Ik wil U adviseren: Blijf lekker achterdochtig en blijf voorzichtig. Daarmee raakt U het minst kwijt.