Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe weerhoud ik mijn vriend van onhandige financiële keuze?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een goede vriend van Gerda kan volgens haar niet zo goed met geld omgaan. Nu hij opnieuw een financiële misser dreigt te begaan, wil Gerda hem stoppen, maar hoe?

“Ik heb een vriend die in mijn ogen vaak onhandige financiële keuzes maakt, waardoor hij nu eigenlijk niet genoeg geld heeft om van rond te komen. Laatst vertelde hij mij dat hij van plan is een nieuw bankstel op afbetaling te kopen, uiteraard tegen een torenhoge rente. Ik vind dit een erg slecht plan en heb dit hem ook gezegd, maar daar trekt hij zich weinig van aan. Ondanks dat hij mijn goedbedoelde advies in de wind slaat, wil ik hem toch graag behoeden voor nog een financiële strop. Hoe kan ik dit het best aanpakken?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nelleke reageert says:

    Als uw vriend zich niets aantrekt van goede adviezen dan is er weinig tegen te doen. Uiteindelijk blijft hij zelf met de problemen zitten als hij niet aan de betalingen kan voldoen. Iemand die niet geholpen wil worden slaat elk advies in de wind. Denk dat het verspilde moeite is om hem op andere gedachten te brengen. Als iemand een gat in zijn hand heeft is dat niet te stoppen. Er zijn mensen die zich alleen happy voelen als ze geld uitgeven, ongeacht of ze het hebben of niet. Zo te horen valt uw vriend ook onder die categorie.

    oosterwijck says:

    Tegen domheid is niet te strijden. Wil hij niet luisteren? … Luister dan ook niet naar hem. Weiger elk gesprek over zijn financien. Kap elke poging af en biedt geen hulp aan, als hij zonder geld zit. Doet hij een poging; Verwijs hem naar de leverancier en begin ergens anders over.