raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe ontwijk ik mijn buurman in de trein?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren. 

Jos is gek op treinreizen. Hij neemt zeker 3 keer in de week de trein en komt tijdens deze reizen vaak zijn buurman tegen. Dit vindt hij iets minder leuk…

“Ik ga graag met de trein, maar de laatste tijd kom ik tijdens mijn reizen opvallend vaak mijn buurman tegen. Het is een prima man, maar ik ga met de trein voor mijn rust en hij komt altijd bij mij zitten zodra hij mij ziet. Hij praat dan vervolgens heel veel en heeft niet door dat ik hier eigenlijk gene zin in heb. Ik vraag mij af wat ik hier tegen kan doen. Hem erop aanspreken in de trein zie ik in elk geval niet zitten. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Amaranthus says:

  Als u de buurman op een vast tijdstip tegenkomt kunt u overwegen een trein later of vroeger te nemen. U zou ook in een andere klasse of in de zogenaamde stiltecoupé kunnen plaatsnemen. Anders zit er niets ander op om eerlijk te zijn.

 2. ineke18 says:

  Inderdaad ga op een andere tijd. Of blijf thuis. En zoek een andere coupe.

 3. Ans S says:

  Eerlijk duurt het langst. Vraag de buurman op de koffie of een biertje en leg hem dan uit dat je het nodig hebt om af en toe je brein te ontspannen of iets voor je werk moet overwegen … en als je met een aardig smoesje wilt komen kun je vertellen dat je een taalcursus doet of zo ,.. dan zet je een koptelefoon op ….
  Ik zou hem nooit abrupt in de trein afwimpelen als ik jou was.