raad

Raad Gevraagd: “hoe kom ik de hitte goed door?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Het is al een tijdje warm in Nederland en daar is Fred alles behalve blij mee. Hij krijgt gezondheidsproblemen door de hitte, maar wat doet hij hier tegen?

“Ik woon in een flat waar van ’s ochtends vroeg tot een uur of 5 ’s middags de zon op schijnt. Het is een fijne plek om te wonen, behalve als het zo warm is zoals nu, want daardoor wordt het in mijn huis soms wel 26 graden. Hierdoor heb ik het gevoel alsof ik soms oververhit raak, maar ik heb geen idee hoe ik het koeler maak ik mijn huis. Het zonnescherm is al naar beneden en ik heb alle ramen tegen elkaar opengezet.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  opa72 says:

  Goede mobiele airco met slang kopen, en wil je hem s’avonds even in de slaapkamer hebben ook daar dan voor een afvoer zorgen. Let wel op dat hij niet teveel lawaai maakt want je zit er wel steeds bij. Mooiste is en binnen en buiten unit maar zal wel niet mogen in een flat. Groetjes opa73

  Wenal says:

  Overdag de ramen en gordijnen dicht. Als het buiten kouder wordt dan binnen alles lekker luchten.
  Een ventilator geeft ook een beetje verkoeling. Polsen regelmatig onder de koude kraan en een voetenbadje kan ook helpen.
  Natuurlijk kunt u ook een airco aanschaffen alleen kost dit natuurlijk wel het nodige stroom