kerstdiner

Raad Gevraagd: “hoe doorbreek ik de tradities rondom het kerstdiner?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Kerst staat voor de deur en dat betekent voor velen dat zij uitgebreid gaan eten met de familie. Meestal staan er echte kerstgerechten op tafel en dat is nou precies wat Lida niet meer wil. Dit is wat zij instuurt:

“Elk jaar eten we op Eerste Kerstdag met de hele familie bij mijn zus. Hartstikke gezellig, maar er staan altijd dezelfde gerechten op tafel. Het is of een kalkoen, een gevulde kip of we gaan gourmetten.Ik zou wel eens een ander gerecht willen uitproberen tijdens Kerst, maar als ik voorstel om bijvoorbeeld een speciaal pastagerecht te maken, dan stuit dit op veel weerstand bij mijn familieleden. Zij hebben liever dat alles bij het oude blijft, maar ik zit straks weer met lange tanden aan tafel. Hoe kan ik hen zover krijgen dat zij toch iets originelers willen proberen op deze feestdag?

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Gewoon stoppen met die dwangmatige decadentie. … Iedereen wordt door iedereen opgejut om verse kerstballen te kopen. Een boom uit de natuur in de kamer te zetten. Een kalkoen, die vol zit met medicijnen, op te eten. Kerstkaarten te sturen naar iedereen, waar je normaal niet om maalt. Terwijl de Televisie bonzen vakantie vieren, worden de paupers op straat bezig gehouden met het glazen huis, z.g. voor het goede doel, maar in werkelijkheid om zendtijd te vullen, terwijl het merendeel van de programmamakers, met aankomend actrices op wintersport zijn. Of in het zonnige zuiden met elkaar liggen te rollebollen. … Doe eens normaal, geef het goede voorbeeld, en blijf lekker thuis met een stamppot en verse worst en vette jus. Laat die boom achterwege, dan hoef je ook geen verse kerstballen te kopen bij de Action.