raad

Raad Gevraagd: “kan ik het speelgoed van mijn kinderen weggooien?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Speelgoed kan veel emotionele waarde hebben. Soms is het gemaakt door een naaste, of heeft een kindje er in een belangrijke periode veel mee gespeeld. Margreets kinderen zeggen ook vele waarde te hechten aan hun oude speelgoed, maar toch ligt het te verstoffen op de zolder. Zij vraagt zich af wat zij nu moet doen.

“Mijn kinderen zijn in de 30 en hadden vroeger enorm veel speelgoed. Een deel daarvan heb ik al weggegooid, maar het lievelingsspeelgoed heb ik op hun verzoek bewaard. Het idee was om het mee te nemen zodra hun eigen kinderen oud genoeg zijn om ermee te spelen. Inmiddels is dit het geval en vraag ik met enig regelmaat wanneer ze het speelgoed meenemen. Steevast zeggen zij dan dat zij het de volgende keer echt meenemen. We zijn nu een paar maanden verder en het ligt nog steeds bij mij op zolder. Wat kan ik nu het beste doen? Het speelgoed gewoon weggooien of het toch bewaren?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (5)

  Dawied says:

  Voor alle betrokkenen lijkt het me duidelijkheid geven als een datum wordt afgesproken waarop het speelgoed opgehaald moet zijn. Weggooien is zonde en slecht voor het milieu. Geef het aan een goed doel of aan een Kringloopwinkel. Die vinden er een prima bestemming voor.

  ArtLis says:

  Als het niet in de weg staat, rustig laten staan.
  Er komt een tijd, dat ze het weer in hun handen willen houden, hun lievelingsdingen. Geloof me!
  Als het wel in de weg staat en je hebt ruimtegebrek, pak het dan in 1 of 2 dozen en zet die bij de voordeur, voor als ze weer komen en eis dat ze het meenemen.
  Nooit op eigen houtje weggooien.

  Mondela says:

  Mijn advies komt overeen met die van Dawied en ArtLis; niet blijven vragen en herinneren maar ook niet weggooien zonder waarschuwing. Ik zou een ultimatum op redelijke termijn stellen als u er vanaf wilt, en erbij vermelden dat u er serieus in bent om er daarna een andere bestemming voor te hebben. Als ze er wérkelijk waarde aan hechten – zoals ze zeggen – nemen ze het speelgoed mee.

  Hanneke60 says:

  Ik zou het speelgoed aan een kringloopwinkel geven of aan een kinderafdeling van een ziekenhuis
  die zijn er blij mee

  Anitasia says:

  Ik zou ieder kind vragen er naar te kijken, er uit laten halen wat echt niet weg mag = IS MEENEMEN!! En de rest,jammer maar helaas weggooien/kringloop .

  Wij zeiden tegen de kinderen” als het niet weg mag: méénemen!!!