raad

Raad Gevraagd: “ik ben verliefd op mijn buurman”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Else is een vrijgezelle 50’er die net verhuisd is naar een andere flat. Ze heeft het daar erg naar haar zin, maar toch zit iets haar niet helemaal lekker…

“Vlak na mijn verhuizing heb ik mij voorgesteld aan iedereen op de galerij, zo ook aan mijn nieuwe buurman. We hadden direct leuk contact en drinken nu wekelijks koffie bij elkaar. Dat is hartstikke gezellig en ik voel eigenlijk meer voor hem dan alleen vriendschap. Graag zou ik hem dit willen vertellen, maar ik ben erg bang dat hij niet hetzelfde voor mij voelt. Wat zou u doen? Het toch vertellen of kan ik het beter voor mezelf houden? Ik twijfel enorm, want ik wil geen rare situatie tussen ons creëren.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Yvonne1947 says:

  Ligt er aan: Is hij vrijgezel? Zo ja: Gaan met die banaan 🙂 . Misschien vindt hij je ook wel leuk. En jullie wonen dicht bij elkaar, dus hoef je niet samen te wonen, ook een pluspunt toch? Wens je heel veel succes toe met het toe nadering zoeken.

  Amaranthus says:

  Vraagt u hem of hij zin heeft om iets samen te gaan doen. Iets uitgebreiders dan koffie. Zo bouwt u het uit en wordt de relatie vanzelf sterker. Hopelijk geeft de buurman dan ook iets aan waar hij u bij zou willen hebben. Als de buurman de boot afhoudt weet u ook waar u aan toe bent. Uiteindelijk is rechtstreeks uitspreken het duidelijkst maar dat zou ik nog niet na iedere week koffie doen. IK duim voor u dat het wat moois wordt. Veel succes!

  madelieve says:

  Waarom zo’n haast? Als uw buurman werkelijk meer voor u voelt dan alleen vriendschap, dan zal u dat mettertijd wel duidelijk worden door een bepaalde blik, een aanraking of i.d. waar u dan op reageert.

  Zo zult u beslist al onbewust bepaalde signalen uitzenden aan lichaamstaal en aangezien hij die niet opmerkt, zal er op dit moment niet meer zijn dan vriendschap.

  En ik zou die niet in de waagschaal stellen door te vroeg én nog wel rechtstreeks hierover te beginnen.

  fpgh says:

  U kunt het volgens mij beter maar vertellen dan weet U direct waar U aan toe bent, stel dat hij dat niet zo voelt kunt U bijv. afspreken om goede vrienden te blijven en bijv. samen is een keer wat leuks gaan doen als vrienden