Raad Gevraagd: “help, moeten we verbouwen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Rina wil verhuizen, maar voor het zover is moet haar huis eerst verbouwd worden. Althans, dat willen haar kinderen graag. Zelf is Rina er nog niet zo zeker van. Kunt u haar helpen met het volgende?

“Mijn man en ik gaan na 20 jaar verhuizen uit ons koophuis. Onze kinderen zijn de deur uit, dus kleiner wonen lijkt ons wel wat. Laatst vertelde we onze kinderen van de plannen en zij zeiden direct dat we eerst de keuken en de badkamer moeten laten verbouwen voordat we het verkopen. Dat verhoogt de waarde van het huis, zeggen zij. Ik twijfel, want de badkamer en de keuken zijn nog prima en de volgende bewoners slopen die er toch uit als het niet hun smaak is. De makelaar die ik in de arm heb genomen zegt ook dat verbouwen niet nodig is, maar toch blijft ik twijfelen. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. fpgh says:

    Waarom verbouwen, wanneer U dat laat doen , moet U denk ik eerst de kosten ervan bekijken , dat zou U dan ( gedeeltelijk ) terug moeten zien in de verkoopprijs, meestal, u geeft het zelf al aan de a.s. koper gaat meestal weer opnieuw verbouwen en komt Uw verbouwingsprijs niet terug in de verkoopsom.
    Denk dat het beter is om het geld wat U zou moeten betalen voor een verbouwing beter kan investeren in Uw nieuwe woning.