raad

Raad Gevraagd: “help! Ik lijd aan hypochondrie”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Sandra’s gezondheid heeft haar een keer in de steek gelaten, met alle nare gevolgen van dien. Over deze gevolgen schrijft zij ons het volgende:

“Een aantal jaar geleden kreeg ik van de een op andere dag last van mijn oog. Ik dacht dat het wel over zou gaan, dus handelde niet direct. Toen het maar niet wilde verdwijnen, ging ik naar de dokter en bleek ik een chronische oogziekte te hebben, waardoor ik nu jaarlijks naar het oogziekenhuis moet voor een controle. Sindsdien denk ik bij elk pijntje dat ik voel meteen dat het een erge ziekte is. Ik ben veranderd in een hypochonder en dat vind ik heel uitputtend. Wat kan ik doen om deze denkbeelden te onderdrukken?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie