Raad Gevraagd: “geld vragen voor etentjes bij mij thuis?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Letty houdt van gezelligheid en lekker eten. Zij geeft dan ook vaak uitgebreide diners bij haar thuis, maar de ingrediënten voor deze maaltijden zijn vaak erg duur. Daarom vraagt zij zich het volgende af:

“Ik nodig mijn vrienden vaak uit om bij mij te blijven eten. Ik houd erg van wild, du dat maak ik dan vaak voor ze. Hoewel ik erg geniet van de etentjes, loopt het soms wel erg in de papieren. het vlees is niet goedkoop en de andere dingen die is serveer ook niet. Ik wil mijn vrienden eigenlijk vragen om een kleine bijdrage, maar ik twijfel erg. Zij stellen immers zelf nooit voor om iets te betalen, dus ik denk dat zij dit niet gepast vinden. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. Lordziro says:

    Je kunt dit het beste een keer in de groep gooien. Als je uitlegt waarom je een kleine vergoeding vraagt, dan zal niemand daar vreemd van opkijken. Uiteindelijk profiteren zij van een lekkere maaltijd voor een klein prijsje

  2. oosterwijck says:

    Ik hoor niets over uitnodigingen, aan jou gericht, bij die z.g. vrienden? … Eet jij nooit bij de z.g. vrienden:? … En wat betreft een vergoeding vragen voor de etentjes bij jou in huis: Een heel goed idee. Er komt zelfs de gedachte bij op, om de vergoedingen niet beperken tot een kleine bijdrage, maar te verruimen tot een grote bijdrage. Als jouw kookkunst van goede kwaliteit is, mag je daarvoor, minstens de kosten, vergoed krijgen. Je mag er zelfs een beetje aan verdienen. Talent en hartstocht is wel iets waard. Als je het goed aanpakt (publicaties op sociaal media) kun je zelfs commercieel gaan. Nadat je jouw vrienden een vergoeding vraagt, wil ik nog eens zien hoeveel vrienden je overhoudt. Meestal vergissen mensen zich in “vriendschappen”.

  3. Amaranthus says:

    Zelf ben ik opgevoed met het idee dat je van vrienden en familie geen geld vraagt tenzij dit van tevoren duidelijk is afgesproken. Wat ik niet in uw verhaal kan lezen is of u zelf gasten uitnodigt. Als ik gasten uitnodig wil ik de genodigde er niet voor laten betalen (mijn idee dus ik betaal). Er komt dan namelijk vanzelf een dag dat ik weer daar op bezoek ga en dan ben ik ook nog nooit om een bijdragen gevraagd. Wanneer er uitsluitend iedere keer bij u gegeten wordt zou u in de volgende uitnodiging kunnen aangeven voor de volgende samenkomst samen een bedrag bijeen te leggen. Dit dan wel in de uitnodiging en/of vooraf duidelijk aangeven zodat men niet voor een verrassing komt te staan. Of misschien voorstellen het etentje de volgende keer bij een andere persoon uit de groep te doen? Vriendschap moet van alle kanten komen.