eten

Raad Gevraagd: “eten met schoonzus voelt als verplichting”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De schoonzus van S. komt sinds een jaar elke week eten. In eerste instantie vindt zij dit gezellig, maar dat is nu wel anders.

“Mijn schoonzus en haar zoon komen sinds corona er is elke week bij ons eten. Eerst vond ik het niet zo erg maar ik begin mij te irriteren. Het duurt te lang. Ik kan ook niet echt mijn verhaal kwijt bij haar. Ook haar zoon drukt nogal een stempel op de sfeer en ik heb het idee dat hij dingen verzwijgt. Dat zij bij ons komen eten voelt als moeten, als een verplichting. Wat moet ik doen?Ik wil ook geen narigheid.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    Nelleke reageert says:

    De eerste vraag is: waarom komen zij sinds corona 1x per week eten? Heeft dat een reden?
    Als je daarvan af wilt dan is het toch echt noodzaak om dit ronduit te zeggen. Dat hoeft niet in een ruziesfeer maar je kan wel duidelijk maken dat het je niet uitkomt om elke week samen te eten. Je kan daarvoor wel voorstellen om ze af en toe uit te nodigen voor een maaltijd. Je kan dan een uitgebreide maaltijd, iets speciaals, bereiden waardoor het wel weer een gezellige maaltijd wordt. Je kan bv vragen wat ze erg lekker vinden en bijna nooit eten. Dat kan zeker bevorderend werken.Het verplichte karakter is er dan van af wat de sfeer ten goede komt.