raad gevraagd

Raad Gevraagd: “vaas aan zus geven?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Letty heeft een vaas in haar bezit die van haar moeder is geweest. De zus van Letty wil deze vaas graag bij haar thuis neerzetten, maar Letty twijfelt of ze de vaas aan haar zus wil geven.

“Na mijn moeders dood hebben mijn zus K. en onze broer de erfenis verdeeld. Ik kreeg onder andere een prachtige vaas die onze moeder erg mooi vond. Nu is mijn zus verhuisd en heeft ze een hoekje in haar huis waar de vaas perfect zou passen. daarom heeft ze mij gevraagd of ik de vaas wil ruilen voor een aantal juwelen van onze moeder. Ik weet niet of ik dit wel een goed idee vind. Bij mij staat de vaas ook mooi en het is mijn erfstuk, en niet dat van mijn zus. Moet ik vasthouden aan mijn principe, of niet ‘moeilijk’ doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Beeld: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reactie

  1. TVGIDS says:

    Vanuit mijn optiek, hoef jij de vaas niet te ruilen voor juwelen als je dat niet wil ,Jullie hebben indertijd in overleg alles verdeeld( ik neem aan dat er ook naar de waarde van de juwelen en de waarde van de vaas is gekeken om zo tot een eerlijke verdeling te komen ),toen wilde zij de juwelen en heeft ze gekregen als ik het goed begrijp en jij kreeg de vaas .Nu wil ze ineens weer de vaas ??? en moet jij genoegen nemen met de door haar zelf gekozen juwelen? Als jij dat niet wil hoef je het niet te doen .
    De erfenis is verdeeld en ieder heeft zijn door haarzelf gekozen gedeelte gekregen dus klaar

    met vr gr Thea Bosman