raad

Raad Gevraagd: “er wordt steeds door mij heen gepraat”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ellie en haar grote familie zijn erg close en zij geniet erg van hun wekelijkse bijeenkomsten. Er is echter 1 probleem…

“Ik heb 3 zussen en 1 broer die ik vrijwel wekelijks zie. Hartstikke gezellig, maar mijn broer en zussen hebben er een handje van om elkaar – en mij ook- te onderbreken als er iets wordt verteld. Ik vind dit vervelend, want ik wil dat ze luisteren naar wat ik te zeggen heb en niet halverwege zelf een verhaal beginnen. Ik heb al een aantal keer aangekaart dat ik graag wil dat ze stil zijn als ik iets vertel, maar zonder succes. Graag zou ik nog een poging ondernemen, maar hoe zorg ik ervoor dat het deze keer wél doordringt?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. vlindertuin says:

  Het klinkt misschien erg hard, maar aangezien er al eerder over gepraar is, raad ik u aan,
  om de volgende keer te gaan staan en demonstratief de kamer uit te lopen. Succes!

 2. Gretchen says:

  Vervelend en onbehoorlijk als er niet geluisterd wordt. Hebben uw zussen en broer geen moeite met het feit dat zij elkaar ook onderbreken? Zelf houd ik in zulke gevallen mijn mond en wacht vervolgens af of de onderbreker nog terugkomt op hetgeen ik aan het vertellen was. Meestal gebeurt dat niet en is men dus blijkbaar niet echt geïnteresseerd. U zou eens kunnen proberen zelf iemand flink te onderbreken om een reactie uit te lokken om het nog eens bespreekbaar te maken. Of u blijft gewoon een paar weken weg, totdat er gevraagd wordt waarom. Succes!

 3. Zaandammertje says:

  Hallo Ellie;
  Een lastig ding wanneer niemand echt naar elkaar luistert. Je kunt boos, verdrietig of geïrriteerd raken maar
  mijn ervaring is dat het met een beetje humor vaak beter lukt.
  BV…maak van een mooie stok of tak die in het bos gevonden kan worden een Talking stick= Praat stok. Versier die stok bv met kralen, verf, veren etc.. wees creatief. Klein/kinderen vinden dit vaak een leuke bezigheid. Diegene die iets te vertellen heeft en graag wil dat er geluisterd wordt neemt de stok ter hand. Het is gebruikelijk dat men dan stil is en luistert. De stok kan van hand naar hand gaan net zolang als nodig is. Het zal véél hilariteit geven en zo de sfeer positief beïnvloeden. Een oud Indianen gebruik, Succes verzekerd. Véél Crea & luister plezier…..Groet Zaandammertje