tattoeage

Raad Gevraagd: “een tatoeage nemen of niet?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Tatoeages zijn ontzettend populair, ook onder ouderen. Jannie wil er graag eentje, maar dit plan stuit op weerstand. Daardoor is het volgende probleem ontstaan:

“Ik ben 65 en wil al een tijdje een tatoeage. Als ik het zwembad bezoek zie ik ze regelmatig bij anderen en ik denk dat het mij ook goed zou staan. Mijn man vindt het helaas niet zo’n goed idee. Hij zegt dat het ordinair is en iets voor jongere mensen. Ik vind dit onzin en overweeg er stiekem een te laten zetten, maar dat vind ik ook weer zoiets. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (8)

 1. oosterwijck says:

  Een tatoeage is niet alleen ordinair, … het is ook een uiting van psychische aandoening. Niet alleen ouderen, die zoiets zieks willen zijn gestoord, ook jongeren die zoiets zieks willen zijn gestoord. De dames hebben het liefst plakplaatjes op de intieme delen, dat is spannender. Een vorm van uitdagen, zoals met een decolleté of een string. Mannen hebben ze het liefst op de armen en bovenlijf. Een vorm van potloodventen. Beter is om een psychiater te bezoeken en je een goed laten informeren, welke geestesziekte ten grondslag ligt aan dit verschijnsel. Koop een plakboek een plak het vol met plaatjes. Het voordeel is dat plakplaatjes makkelijk zijn te verwijderen en aan te vullen. Je kan zelfs een tweede plakboek aanschaffen als het vol is. Zo’n plakboek kan ook digitaal zijn, dan kun je het ook anderen laten zien, zo veel en vaak als je wilt, zonder dat je zelf uit de broek moet.

  1. theadore says:

   hoezo is een tattoo een psychische aandoening en waarom is een tattoo een plakplaatje en tevens ordinair en als toppunt een geestesziekte. Iemand die echt verstand heeft van hoe de psyche in elkaar steek komt niet met deze onnozel uitingen wel iemand die hatelijk en vals wil zijn en dat is wel een geestesziekte. Zie DSM 5 en neem dan het praktijkboek dat is makkelijker opzoeken. ook jij veel succes met dit leerzaam boek.

 2. Amaranthus says:

  Hoewel ik er zelf nooit eentje zal laten zetten vind ik dat een tatoeage ook smaakvol kan zijn. Er zijn verschillende redenen om een tatoeage te laten aanbrengen. Ik vind iedereen stoer die doet wat hij wil (zolang het een ander niet schaadt). Als u het dus aan mij zou vragen zou ik zeggen dat u het gewoon moet doen. Maar… Het probleem zit hem er bij mij een beetje in dat u aangeeft dat u het stiekem wil laten doen omdat uw partner er tegen is. Dit lijkt mij nooit de goede weg. Het verschilt ook nogal of u een levensgrote tijger op uw rug wilt of een klein lieveheersbeestje op een minder in het oog sprengende plek. Kunt u uw partner niet overtuigen door te vertellen wat u wil om zo samen tot overeenstemming te komen. (geen compromis want dan heeft u straks een plaatje die u zelf niet mooi vindt 😉 ) Zoals altijd blijft het gesprek aangaan mijns inziens het beste. luister naar elkaars standpunt. Hopelijk komt u nader tot elkaar.

 3. Trix says:

  Ik zou hem niet stiekem laten zetten. Ik hou helemaal niet van tatoeages, maar mijn dochter heeft er een laten zetten. toen ze na veel ellende (borstkanker met chemo en bestralingen en 2 operaties). Ze had van tevoren gezegd dat als ze die kanker zou overleveren een tatoeage zou laten zetten. Zo gezegd zo gedaan, op haar rug een soort vleugels als een beschermengel. En dat vind ik toch wat anders dan zomaar een tatoeage laten zetten. Maar het is tegenwoordig heel normaal, al kan ik er moeilijk aan wennen dat veel mensen o.a. bekende tv-persoonlijkheden helemaal vol staan.
  Voor de lieve vrede in je huis zou ik je man proberen uit te leggen waarom je het wil. Als het alleen is omdat je het mooi vindt zou ik het niet laten doen.

 4. Neeltje2 says:

  Gewoon doen! Vaak heeft een tattoo een betekenis. Ik denk dat u er vast al lang over heeft nagerachter! Ik had mijn eerste rond mijn 49 e en heb er nu 6. En heb er helemaal geen spijt van. Wordt u er een slechter mens van? Nee toch! Het voegt zelfs iets toe. En maling hebben aan al die vooroordelen die mensen hebben! Veel plezier met uw Tattoo ( en het doet echt geen pijn).

 5. theadore says:

  waarom zou je geen tattoo kunnen nemen, een vriendin van mij is na haar overgang begonnen en heeft er nu 5, wel kleintjes en ze begon met een ringetje om een vinger misschien is dat een idee om je echtgenoot voor te bereiden of te laten wennen. Er zijn zoveel mooie tattoo,s een roosje aan de enkel. Geen armbedekkende tattoo,s daarvoor zijn we toch wel iets te oud vind ik. Als je besluit het te doen doe het bij een goede tattoo shop en verzorg het goed.
  We hebben wel meer dingen aan ons lichaam gedaan om onszelf beter te voelen zoals oorringetjes hoeveel mannen hebben tegenwoordig geen oorbel, was toch ook raar in het begin en is nu ook normaal. Succes en geniet van je besluit.

 6. Nijman says:

  Bezint eer gij begint…….een tatoeage is iets bljivends en wordt er vaak niet mooier op naarmate men ouder wordt.
  Maar u bent oud en wijs genoeg om dit zelf te beslissen

 7. Aviator says:

  Wij zijn twee jaar verder en wie weet heeft topic starter inmiddels haar tattoo. Afgezien dat ik ze ronduit lelijk vind (en dan bedoel ik dus heeeel lelijk) zou mijn partner er geen achter mijn rug om moeten laten zetten. Dat is zo’n vertrouwensbreuk. Dat zou de hele relatie doen wankelen. Ik zou dus nooit een partner hebben uitgezocht die tattoo’s heeft. Een absolute no-go. Ik weet ook inmiddels wel dat tattoo’s voorkomen in alle lagen van de bevolking. En toch komt het bij mij over als ordinair. Just my two cents.