raad

Raad Gevraagd: “de vrouw van mijn beste vriend gaat vreemd”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Meneer Velt heeft ontdekt dat de vrouw van zijn beste vriend het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw. Een lastige situatie waar hij voorzichtig mee wil omgaan. Daarom stuurde hij het volgende:

“Mijn beste vriend en ik zijn al 40 jaar bevriend. We zitten samen op een wandelclub en gaan regelmatig samen naar platenbeurzen. Nu heb ik een tijdje geleden ontdekt dat de vrouw van mijn beste vriend vreemdgaat met een andere, gezamenlijke kennis. Ik weet 100 procent zeker dat ik bij het rechte eind heb en ben er erg van geschrokken. Ik wil het mijn vriend graag vertellen, maar ik wil ook hun huwelijk niet kapot maken. Ze lijken namelijk erg gelukkig, ondanks het feit dat zij vreemdgaat. Wat zou u doen?

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

  redje says:

  Ik zou eerst die dame aanspreken, onder 4 ogen, dat,
  je er van op de hoogte ben. Mits je het zeker weet, en het niet alleen flirten is

  Zeg dat je het niet prettig vind dit voor je vriend te
  verzwijgen.

  Maar uiteindelijk, kan je er verder niet met bemoeien,
  Zit het tzt te hoog kan je altijjd nog iets van hints aan je vriend geven,
  maar kost dat niet jullie vriendschap

  Pieter den Hertog says:

  praat eerst eens met de vrouw van je vriend, want hoe weet je zeker dat ze sexueel vreemd gaat? ben je erbij geweest dan? het kan best zijn dat het een (heel) goede relatie is tussen die twee maar brengt het haar huwelijk en van die goede kennis in gevaar? dat hoeft (nog) niet zo te zijn maar daar zou ik ze in eerste instantie stevig voor waarschuwen dat het op de duur wel die kant op kan gaan. en dan scheiding? dat geeft vaak teleurstelling en zeker alleen maar verliezers.
  Pieter

   Noon says:

   Beste meneer Veldt,
   Er lopen een paar emoties bij u door elkaar. Dat is heel normaal en zeker bij een vrienschap van 40 jaar. Er is een “begin” denken en een “eind” denken. Zeker ook in deze/uw situatie. Begin denken is verbaasd zijn, boos zijn, en voor uw vriend willen op komen. Dit is zeker een hele mooie eigenschap. Eind denken. Wat gaat het voor winst c.q. positieve oplossing bieden. We hebben het over twee (op leeftijd) zijnde mensen. Respecteer hen in hun fouten die de een dan wel de ander maakt/raakt. Laat ‘t gegeven daar waar het hoort. Bij uw vriend en zijn partner.
   Hier iets mee willen doen, is vaak “je eigen straatje” schoonvegen. Ik, Veldt, heb het gezien, dús IK zit hier nu mee. Ik wil dit kwijt omdat Ik hier alsmaar in mijn hoofd mee bezig ben. Niet doen! Nogmaals laat het daar waar het hoort. De pijn en verwarring als u ermee aan de slag gaat, zal vele malen groter/impact voller bij uw vriend zijn. En u? Ja, u kunt dan zeggen t.o.v. niet alleen de spiegel van u zelf maar ook de buitenwereld………. ik wist het wel. Heb het verteld aan mijn makker ?? en dan…..U bent het kwijt. Maar de echte uitwerking is dat u uw vriend volkomen onderuit haalt. Tenslotte moet hij verder met deze situatie. Is dat dan vriendschap? Bewaar uw geheim juist uit vriendschap. Ga vaker iets leuks met hem doen. Gaat hij misschien blij van worden. Maak hem indirect sterker om de klap (erachter die gaat komen …..) hem minder zwaar zal vallen. Hij kan steunen en leunen op zijn vriend.
   En tenslotte….vergeet niet dat in een jarenlang huwelijk ook rotsen gebouwd zijn. Ik wens u sterkte toe in het liefdevol opstellen met een hele grote dosis bescheiden zijn. Want daar zult u zeker hoger mee scoren in hulp bieden.

   Dat wens ik u toe, vriendelijke groet,

   Ellen Eerhart

   Verstuurd vanaf mijn iPad

  Nijman says:

  Maak het niet tot uw verantwoording. Zo te zien 2 volwassen mensen. Het is misschien pijnlijk voor u om dit vermoeden te hebben. De verantwoording ligt bij de vrouw van uw vriend en uw gemeenschappelijke kennis.