hond

Raad Gevraagd: “de hond van een collega zorgt voor conflict”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Frank werkt bij een klein bedrijf waar de onderlinge sfeer zeer gemoedelijk is. Zijn collega G. heeft sinds kort een puppy die hij van hun chef mee naar kantoor mag nemen. Frank is hier niet zo blij mee, waardoor er nu een flinke discussie is ontstaan op zijn werk.

“Mijn collega heeft een klein hondje dat elke dag meekomt naar kantoor. De chef heeft dit goedgekeurd, maar ons als collega’s is niets gevraagd. Ik ben allergisch voor honden, dus vind dat niet zo fijn. Laatst had ik het over de aanwezigheid van de hond met mijn chef en de betreffende collega. Ik vroeg of de hond niet een soort eigen kamertje kon krijgen, zodat ik niet de hele dag last heb van mijn allergie. Volgens mijn collega was dit onbespreekbaar, omdat de hond dan bang wordt. Mijn chef vond het wel een goed plan, dus dit zorgde ook nog eens voor een grote discussie tussen de collega en de chef. Sindsdien laat de collega de hond thuis en stelt hij zich toch anders op tegenover mij. Moet ik hier een gesprek over aangaan, of kan ik beter wachten totdat hij vanzelf bijdraait?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

  1. Amaranthus says:

    Is er bij u op de werkvloer geen mediator? Deze kan iedere partij aan het woord laten en mee laten denken over een oplossing voor het ontstane probleem. Als het geen hulphond is is mijn persoonlijke mening dat de collega de hond thuis moet laten. U en de overige collega’s nemen ook niet de eventuele parkiet, rat, kat, cavia etc. mee naar het werk (tenzij het een dierenkliniek is en het dier iets mankeert)?! Als de collega met de hond dit huisdier niet in zijn leven kan inpassen had hij beter moeten nadenken over de aanschaf van het dier. Want voor het dier is het ook niet leuk. Het zou toch een janboel worden als iedereen zijn “huis”dier maar mee zou nemen. Wat te denken van mensen met vogelspinnen, slangen, gerbils etc. Sommige mensen hebben een varkentje als huisdier. Stel je voor wat dat zou worden op kantoor! Beetje dom van de baas om dit toe te laten. Het is zo’n uitzondering waarvan je vooraf kunt bedenken dat er scheve ogen van komen op de werkvloer.