Raad

Raad Gevraagd: “de afstandbediening drijft mijn man en mij uit elkaar”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Tv-kijken als gezellige activiteit? Bij Jacqueline uit Rotterdam is het eerder een strijd. Dit is haar probleem:

“Mijn man en ik  hebben vaak ruzie om de afstandsbediening. Hij bepaalt altijd wat er op de tv is en dat is meestal sport. Ik wil ook weleens iets anders zien, maar als ik dan de afstandsbediening pak, wordt hij kwaad en leg ik ‘m snel terug. Nu overweeg ik om een eigen tv te kopen en die boven neer te zetten. Dan kan ik tenminste kijken naar programma’s die ik zelf leuk vind. Dat lijkt me heerlijk, maar ik ben ook bang dat een tweede tv ervoor zorgt dat we langs elkaar heen gaan leven. Hoe kan ik dit probleem oplossen?”
Jacqueline uit Rotterdam

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier.

Geef een antwoord

Reacties (9)

 1. oosterwijck says:

  Wij hebben een vergelijkbare situatie. Ik kijk graag naar actualiteitsprogramma’s (ik haat sport) en kijk alle documentaires. Mijn vrouw (is anderstalig) en kijkt liever op de computer naar programma’s in haar moedertaal (in een andere ruimte). En bovendien is ze uren per dag actief op Skype. Dus lopen onze media belangen erg uiteen. Maar omdat we dat elkaar graag gunnen, en op andere vlak, veel samen beleven, heeft het media belangenverschil geen invloed. Tijdens de vele reclameblokken, zet ik het TV geluid uit, en breng haar een kopje thee of koffie. Soms is er iets belangrijks op TV voor haar en roep ik haar om even te komen kijken en luisteren. Andersom roept ze mij wel eens, als zij iets interessants voor mij tegenkomt op de computer. Na het journaal om 24.00 uur, drinken we samen een glaasje wijn of port en praten even bij. Daarna gaan we slapen. Er zijn nooit meningsverschillen of spanningen, over onze media bezigheden.

  Dus beste Jacqueline, het idee om een tweede TV aan te schaffen en in een andere ruimte, naar jouw voorkeurprogramma’s te kijken, is nog niet zo’n slecht idee. Maar blijf wel samen in gesprek en deel andere dingen samen. Er is meer in het leven, als een TV.

 2. Werkzoekende says:

  Tweede tv is misschien een oplossing, maar straks heb je ook nog een tweede auto nodig en misschien wel enz.
  Waarom niet om de andere dag de afstandsbediening verdelen.
  Kan ieder zijn eigen ding doen.

  En misschien ziet hij een programma waar die het bestaan niet van weet en gaat hij zich ook daarvoor interesseren .
  Kan leuke tv opleveren en dan ga jij misschien ook anders naar sport kijken.
  Eerlijk delen is mijn advies.

 3. ELIONORA says:

  DAT HOEFT TOCH HELEMAAL NIET ZO´N PROBLEEM TE ZIJN…MIJN MAN IS OOK EEN SPORT LIEFHEBBER….WIJ HEBBEN EEN 2e TV OP DE SLAAPKAMER,OVERDAG KIJKEN WE NOOIT TV EN ALS ER ´S AVONDS SPORT IS OF EEN SPORT-PROGRAMMA GAAT HIJ HEERLIJK DAAR KIJKEN…SINDS EEN AANTAL JAREN WONEN WE NÚ IN EEN APPARTEMENT EN IS HET GELIJK-VLOERS,DUS BRENG IK ZIJN KOFFIE (EN NATÚÚRLIJK IETS LEKKERS)MAAR DE VELE JAREN HIERVOOR ZAT HIJ BOVEN….EN IS HET NOOIT EEN PROBLEEM GEWEEST!! HOEWEL IK MOET TOEGEVEN DAT IK HET SOMS GEZELLIGER VIND OM SAMEN TE KIJKEN….MAAR JA,IK HOU NU EENMAAL NIET VAN SPORT,TROUWENS IK HEB NOG HOBBY´S OOK DUS IK KIJK NIET EENS VEEL TV….JA,DE MAX PROGRAMMA´S UITGEZONDERD HOOR!! 57jr GELUKKIG GETROUWD!!

 4. Ceeshm says:

  Jacqueline ik leef met je mee. Ik ben zelf een man, maar ik vind wel dat mannetjes in het leven een veel te grote broek aan hebben. Dat is een diepliggend probleem wat zijn oorzaak vindt in religie en politiek. Dat vrouwen zich het allemaal laten welgevallen is mij een raadsel, maar dat is (hoop ik) hun eigen keuze. Een paar tips:
  . als je niet je eigen programma kunt zien omdat hij dan boos wordt, laat hem lekker boos zijn en ga naar een vriendin bij wie je wel gezellig kunt kijken.
  . wat de tv biedt, m.u.v. Max, is trouwens toch al geen feest meer. Iedereen lijkt zijn benen uit zijn gat te lopen om maar snel een BN’er te worden, wat dat ook moge zijn. Wat zij brengen is meestal flauwekul op enkele goede uitzonderingen na. Politiek selectieve praatprogramma’s met schandalig overbetaalde presentatoren, struikelen over elkaar. Programma’s met een figuren als Patty en Beau zijn per definitie een garantie voor mislukking. Laat ik het maar zo zeggen, er is geen programma dat een relatiebreuk met je man waard is. Niet dus je relatie eruit maar die waardeloze tv.
  . Stop energie in je relatie en zoek een relatie therapie waarin je man kan(wil) leren zijn egoïsme te beteugelen. Anders heeft hij straks een niets zeggende tv en geen vrouw meer die al zijn fratsen nu nog vreet.

  Maar ja, akelig verwende mannetjes komen van verwennende moeders en eigenlijk creëren de dames dus hun eigen ellende.

 5. Pjeer says:

  Ik ben stapelgek op TV kijken, wil eigenlijk niks missen, heb ook nog een bakje waar ik 2 programma’s tegelijk kan opnemen, en dan kan ik ook nog programma gemist gebruiken. mijn man heeft zich er lang bij neer gelegd, als hij iets wil kijken pakt hij de IPAD en zit op de bank met de koptelefoon of als er een Lange Film op TV is gaat hij boven TV kijken en anders vermaakt hij zich met spelletjes op de Computer, we hebben gelukkig nooit ruzie over de afstandsbediening!! ik kijk overdag geen TV, maar ga s,avonds wel laat naar bed , omdat ik bepaalde programma’s wil bekijken die ik heb opgenomen. het is een verslaving!! terwijl er ook heel veel mensen weinig TV kijken omdat ze zeggen dat er toch niks leuks op TV is, die mening deel ik niet, ik kan niet zonder, als hij morgen stuk zou gaan ben ik de volgende dag in de winkel voor een nieuwe, kan er niet zonder!!

 6. WoundedWarrior says:

  Schaf tweemaal een Apple tablet iPadPro aan, en tweemaal een draadloos oortje (dat werkt middels bluetooth… Zo kan elk individu perfekt TV kijken en horen, zonder elkaar te storen.
  Ook met muziek luisteren kan elk z’n eigen individuele voorkeuren volgen, zonder de ander te
  storen.
  Bijkomend voordeel: het werkt allemaal draadloos dus je kunt in en om het huis kijken en luisteren
  waar je wilt.
  Extra voordeel: zo heb je elkaar ook nog eens wat te vertellen… (Leve dus het verschil!)

 7. 19Betty50 says:

  Ruzie maken? Jeetje om zoiets lulligs? Denk eerst eens na over alle ruzies en oorlogen in de wereld en tel tot 10.

  Wij hebben natuurlijk ook zo onze eigen dingetjes die we graag willen zien en dat gaat van actualiteiten, journaals, sport, muziek tot films en alles wat er tussenin zit. Als zich dat voordoet, dan kijkt mijn man de ene keer in de kamer op de laptop met koptelefoon op en de andere keer kijk ik op de laptop, al dan niet met geluid. Als het ondertiteld is, dan kan ik lezen (ik hou niet van een koptelefoon). Boven op zolder staat een 2e t.v. maar die gebruiken we nagenoeg zelf nooit omdat we het beide heel ongezellig vinden om ’s avonds niet bij elkaar in de woonkamer te zitten.

  Mijn advies is: koop een laptop of tablet. Blijf lekker samen in de kamer zitten en doe hier alsjeblieft niet zo ontzaglijk moeilijk over. Gedraag je als een volwassene en niet als een kind.

 8. Volkel says:

  WIJ HEBBEN AL JAREN TWEE TVees TOT VOLLE TEVREDENHEID MIJN VROUW HOUDT VAN SPELLETJES EN DE MOL ETC. IK BEN EEN LIEFHEBBER VAN DOCU’S EN NATUUR PROGRAMMA’S DUS SCHAF EEN TWEEDE TV AAN DAN BEN JE VAN DIT SOORT PIETLUTTIG HEDEN AF.
  H.v.Maarseveen
  VOLKEL NB.

 9. Alice van der Mark says:

  Niet leuk dit, dus aan de slag.
  Op een gunstig moment van de dag het gesprek aangaan, niet tijdens het knokken over de zenderkeuze.
  Voorstellen laptop of Ipad te kopen , als u die nog niet heeft en daarop kijken, met oortjes. Dan geldt het argument – ongezellig hoor, zit je weer achter je computer- niet. Gewoon in dezelfde ruimte samen kijken.
  En als uw partner vraagt: hoezo, waarom?
  Laten rusten.
  2e afstandsbediener kopen.
  Gaat over rechten, belangen en wensen.
  wanneer uw partner een wens claimt als recht, en boos wordt omdat u het programma opzet dat u wilt zien, kans benutten en weer het voorstel doen van de laptop, dat is dus een oplossing.
  Laat u wel goed informeren wat kan bij welke leverancier van internet tv