raad gevraagd

Raad Gevraagd: “boom in voortuin laten kappen, of niet?

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Alex en Frederique hebben al jaren dezelfde boom in hun voortuin* staan. Het is een mooie boom, maar zij vragen zich af of het niet beter is om de boom te kappen. Waarom? Dit is hun dilemma.

“Wij wonen in een huis met een boom in de voortuin. Het is een denachtige die inmiddels behoorlijk groot is. Omdat de boom zoveel takken heeft en relatief dicht bij het huis staat, belemmert deze de inval van daglicht in huis. dat doet de boom natuurlijk al een tijdje, maar pas sinds kort vinden wij dit echt storend. Wij vragen ons nu af wat wij het best kunnen doen: de boom laten verwijderen met wortels en al, of de boom laten staan. Voor beide is wel wat te zeggen, maar we komen er zelf gewoon niet uit.”

* De voortuin op de foto is niet de voortuin van Alex en Frederique.

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Ik weet niet waar u woont maar rondom Amsterdam rijdt een busje wat gebeld kan worden die bomen en struiken een 2e kans geven. Zij kunnen gebeld worden en komen de boom/struik me5 wortel en al ophalen en gaan deze herplaatsen. Zie voor meer info bijgaande link. btl.nl/wp-content/uploads/fly-images/3495/Marc-Lansink-192×192-c.jpg
    Hopelijk heeft u iets aan deze tip.