raad gevraagd

Raad Gevraagd: “bijna verhuizen, maar mijn vrouw wil nu nieuwe meubels”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren. 

Rein en zijn vrouw gaan binnenkort verhuizen van hun eengezinswoning naar een appartement. Zijn vrouw heeft het idee opgevat om nog voor de verhuizing nieuwe meubels aan te schaffen. Lijkt Rein een slecht plan, maar zijn vrouw is vasthoudend…

“Mijn vrouw en ik gaan over 3 maanden verhuizen. Dat is al best snel, maar mijn vrouw wil per se voor die tijd nog nieuwe meubels kopen. We willen al een tijdje nieuwe meubels en volgens haar is dit het ideale moment om dit eindelijk echt te doen. Dan verhuizen we direct de goede bank, tafel en stoelen, is haar idee. Ik kan me hier niet in vinden, want ik voorzie dat de meubels die uitgekozen worden straks niet in het nieuwe huis zullen passen. Ik heb haar dit ook gezegd, maar zij is er van overtuigd dat het wel goed komt. Hoe maak ik haar duidelijk dat het echt geen goed idee is om dit te doen?

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Een duidelijk voorbeeld van een vrouw die doodongelukkig is. Dat gevoel van ongeluk moet gecompenseerd worden met materiele zaken. Een zinnig denkend mens, weet dat je beter wacht met nieuwe meubels laten bezorgen, totdat het nieuwe huis een feit is. Maar iemand die ongeluk compenseert, met kooplust of kwalen voorwenden, of verslavingsproblematiek, weet dat niet. Die mensen moet je in bescherming nemen, tegen zichzelf. Niet toegeven. Ze moet maar leren leven met haar gevoelens van onbehagen, of dáár aan werken. En niet compenseren.