raad gevraagd

Raad Gevraagd: “is verhuizen wel zo verstandig?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De zoon van Karolien wil verhuizen naar de andere kant van het land. Hij heeft gevraagd of zij mee wil. Karolien twijfelt.

“Mijn zoon is mijn enige kind en waarschijnlijk ook degene die mij meer zal gaan ondersteunen als ik straks ouder ben. Om die reden heeft hij gevraagd of ik misschien mee wil verhuizen naar een plaats op 2 uur rijden van waar we nu wonen. Het is altijd al zijn droom geweest om een eigen huis te bouwen en op die plek kan hij nog enigszins betaalbare grond kopen. Hij heeft het idee opgevat om in de tuin van het huis een extra woning te bouwen, waar ik kan gaan wonen. Dan is hij altijd dichtbij als er iets loos is. Ik twijfel of ik met hem mee wil. Aan de ene kant lijkt het me hartstikke fijn, maar aan de andere kant zie ik nu al op tegen een eventuele verhuizing. Wat is de beste optie?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (3)

  Nelleke reageert says:

  Niet over nadenken. Wat een prachtige kans. Een eigen huis op het terrein van uw zoon. Veel mensen zouden dit heel graag willen. Begrijpelijk dat u tegen een verhuizing opziet. Mijn tip is, laat uw spullen inpakken door een verhuizer. Zij doen dat in 3 uur. U hoeft dan alleen uit te pakken wat veel sneller gaat. Als u nu al rustig aan begint met weg te gooien wat u niet mee wil nemen dan scheelt dat al enorm. Heerlijk voor u dat uw zoon u in de buurt wil hebben en voor u wil zorgen. Mevrouw koester dit. U heeft een zoon met een goed hart. Ik wens u nog vele gellukige jaren in goede gezondheid in uw nieuwe huisje. Nogmaals, twijfel niet maar doen. U zal er geen spijt van krijgen.

   Nelleke reageert says:

   Moet natuurlijk gelukkige zijn

  Jojo52 says:

  Laat u veel achter in uw woonplaats? Het huisje voor u zou hij wel vast kunnen bouwen, dan kunt u er rustig aan wennen en als u er aan toe bent de overstap maken. Tot dan kan het een logeer/verhuurhuisje zijn voor uw zoon. U kunt ook voorzichtig nieuwe contacten opbouwen in de nieuwe omgeving.
  Het is wel een prachtige kans om goed uw oudere dagen te leven.