raad

Raad Gevraagd: “mijn buren maken te veel lawaai”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Buren: bijna iedereen heeft ze en met een beetje geluk zijn ze hartstikke leuk en heeft u er geen last van. Janet behoort niet tot die groep…

“Ik woon al meer dan 10 jaar naast hetzelfde stel. Ze zijn niet onaardig, maar ze zijn nogal luid. Ze praten altijd op het hoogste volume met elkaar, waardoor ik hun gesprekken letterlijk kan volgen. Zeker met mooi weer is dit het geval, want dan zitten ze de hele dag buiten met hun vrienden. In de tuin zijn is voor mij dan geen pretje, en ook de andere omwonenden doen dit niet. Dit vind ik vervelend, maar wat mij het allermeest steekt is dat hun vrienden vaak pas ’s nachts weg gaan en zij dan luidkeels uitgezwaaid worden op straat. Ik schrik dan vaak wakker en dat vind ik eigenlijk onacceptabel. Toch durf ik hier niet zo goed iets van te zeggen, want ze zijn naast luid ook zeer licht ontvlambaar. Wat te doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

 1. oosterwijck says:

  Wie het meest kabaal maakt is Koning. Veel mensen lijden onder geluidsoverlast van hun buren en daar wordt weinig of geen regelgeving voor gemaakt. Je mag herrie maken tot 22.00 uur zoveel je wil. Daarna is het nog moeilijk om de buren te sussen.

  Ik ken een situatie van een gezin: gescheiden moeder met een Marokaanse minnaar en 3 kinderen. Elk kind heeft op haar/zijn kamer een stereo en probeert de ander te overstemmen. Beneden wordt André Hazes afgewisseld met Islamitische gezangen. De buren zijn overspannen gevlucht.

  Een andere situatie: een gezin met drie kinderen, menen elke minuut de trap, zonder vloerbedekking, op en af te moeten huppelen. Vader speelt hele avonden piano. Moeder heeft een Turkse minnaar, die nogal luidruchtig zijn mening verkondigd, tijdens afwezigheid van vader en de kinderen. De buren zijn, na vele verzoeken tot stilte, uiteindelijk verhuisd.

  Een derde situatie: een nimfomane buurvrouw gilt het uit bij elk orgasme en krabt het behang van de muur. Dagelijks (in de avonden en nachten) minstens een 4x terugkeren ritueel. De buren zij uiteindelijk verhuisd.

  Waar kun je terecht met deze overlast, genoemd in de drie voorbeelden?