Waardig ouder worden, D66

Ook D66 tekent manifest Waardig Ouder Worden

D66 heeft haar ook handtekening onder het manifest Waardig Ouder Worden gezet. Naast de initiatiefnemers de ChristenUnie, KBO-PCOB, Omroep MAX diverse andere politieke partijen, maatschappelijke organisaties, omroepen en een groot aantal bekende Nederlanders, sluit D66 zich aan maatregelen te treffen om de kwaliteit van leven van ouderen structureel te verbeteren.

Waardig ouder worden en waardig sterven

Het manifest is een reactie op het plan van D66 om ouderen met een voltooid leven het recht te geven om uit het leven te stappen. Het tekenen van het manifest Waardig Oudere Worden betekent wat betreft D66 niet dat de partij haar plan intrekt. “Het gaat om 2 dingen: waardig ouder worden en waardig sterven”, benadrukt D66-voorman Alexander Pechtold.

Geen vertragende werking

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, een van de initiatiefnemers van het manifest, wil dat er een onderzoek komt naar de omvang van de groep mensen die een voltooid leven heeft. Dat moet in de formatie voor het nieuwe kabinet geregeld worden. Alexander Pechtold stemt in met dit onderzoek zolang het geen vertragende werking heeft op zijn plan.

Voor de ChristenUnie blijft het voltooid leven-plan een breekpunt bij de vorming van een nieuwe regering. Hij gaat niet in een kabinet zitten dat deze wet zou steunen. ,”Dat is voor mij een onbegaanbare weg.” Beide heren waren dinsdag 28 februari 2017 te gast bij De tafel van Tijs.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

  oosterwijck says:

  Pechthold zal voornamelijk zichzelf bedoelen, met waardig ouder worden. … Zo vlak voor de verkiezingen even het gepeupel de indruk geven dat hij hen bedoeld en dan weer vlug proberen samen te werken met Rutte.

  RABE says:

  Hier word ik moe van.
  Ik heb niet om het leven gevraagd, en als het genoeg is wil ik op een nette manier kunnen uitstappen.
  Als IK het genoeg vind, moet het gewoon kunnen, want waardig sterven kent geen leeftijd.

  En zijn mensen die om deze hulp vragen EENZAAM of ALLEEN????
  Een heel groot verschil, zeg ik uit ervaring.

  Het feest kan nog zo gezellig zijn en je bent niet alleen, maar je voelt je eenzaam in de menigte.
  Dat is een gevoel, niet een omstandigheid.

  Graag zou ik wat hier eens wat meer uitleg op tv willen horen, want het wordt vaak door elkaar gehaald.