Nicky Verstappen

Eindelijk een dader in de zaak Nicky Verstappen

Na 20 jaar meldt de politie woensdag 22 augustus 2018 een doorbraak  in de zaak Nicky Verstappen. Wat betekent die doorbraak voor andere nabestaanden van onopgeloste zaken? Leeft bij hen de hoop op dat zelfs 20 of 30 jaar na dato de dader wordt gevonden? Of hebben ze die moed al lang opgegeven? Omwille van hun zielenrust? Want hoe pijnlijk  en frustrerend is de confrontatie met de  dader en met de details van de moord?

Oplossing andere cold case-zaken

Zullen de rechercheurs in de vele cold case-zaken nieuwe inspiratie opdoen om ook in hún zaak tot een oplossing te komen? Door nieuwe opsporingstechnieken onderzoekt de politie inmiddels 1500 onopgeloste zaken. In 1000 gevallen gaat het om een levensdelict.

DNA-match

Nicky Verstappen, toen 11 jaar, werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide dood gevonden, na een dag zoek te zijn geweest. De speurtocht naar de dader werd een van de geruchtmakendste onopgeloste zaken in Nederland. Woensdag meldt de Limburgse politie dat een DNA-match met de 55-jarige Jos Brech is gevonden. De man werd in februari door zijn familie als vermist opgegeven. In Hollandse Zaken nabestaanden, rechercheur s en advocaten.

Hollandse Zaken is te zien op donderdag 23 augustus 2018 rond 21.10 uur op NPO 2. 

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Mooi om te horen dat er een doorbraak is, naar het vinden van de moordenaar van dit kind. Minder mooi om te horen is, dat de vasthoudendheid, van een misdaadjournalist, Peter de Vries, eigenlijk de drijfveer is naar opheldering van dit misdrijf. Was Peter de vries niet zo vasthoudend geweest, dan had het incompetente lamlendige politieapparaat niets opgelost. Evenals 1000 andere moorden, waar die incompetente lamzakken, niet in staat zijn, een dader te arresteren. En dan praat ik nog niet over de honderden overlijdens, die afgedaan worden als een ongeluk of een zelfdoding. Deze incompetentie bij de politie komt door verschillende oorzaken. Een van die oorzaken is de bezuiniging op politie, waardoor er een chronische onderbezetting is. Een tweede oorzaak is, de slecht opgeleiden politiemedewerkers, die slecht betaald worden, eigenlijk ook een gevolg van de bezuinigingsdrang (als je beter zou betalen en beter opgeleide, intelligentere mensen aanstelt, is er al een groot probleem opgelost). Een derde oorzaak is, de lamlendigheid van politiemedewerkers, die niet gemotiveerd zijn om diepgaand speurwerk uit te voeren. En dan is er nog de een vierde oorzaak, … de corruptie van politiemedewerkers. Die corruptie heeft te maken met het selectiesysteem van de politie, als je agenten selecteert/opleidt, om de bevolking te straffen voor vergissingen/overtredingen, die agenten zelf ook begaan, omdat die vergissingen/overtredingen eigenlijk onvermijdelijk menselijk gedrag zijn. Dan vraag je om corruptie. Ik zal een voorbeeld geven: Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland bezet was, door de Duitse overheid, werd een korps van “Landwachten” opgericht. Deze Landwachten, werden ingezet om de bevolking onder de knoet te houden en Joden te verraden en op te pakken. Dus het Korps Landwachten, was eigenlijk een Korps van Landverraders, waarvoor je wel corrupt moest zijn. Na het sluiten van de vrede, in 1945, werden deze landverraders massaal politieagent gemaakt en over het land verdeeld. Deze lieden (toen tussen de 20 jaar en 30 jaar oud) waren zo corrupt, dat je er niet te veel op één plaats moest hebben. De ze lieden hebben vanaf 1945, nog 30 tot 40 jaar de bevolking geterroriseerd. En betreurenswaardig is, dat deze mentaliteit en arbeidssfeer bij het politieapparaat, is zo ingesleten en nooit meer is overgegaan, tot op de dag van vandaag. Een groot deel van ons politieapparaat, bestaat uit incompetente, en laag opgeleide lamzakken.

  2. oosterwijck says:

    Om nog even te benadrukken hoe corrupt de lamzakken bij de politie zijn, het volgende relaas: Een week geleden zag ik in het programma Pauw, een zootje politie ongeregeld, die verklaarde dat de stakingsacties, voor het verkrijgen van méér loon en betere arbeidsvoorwaarden, uitgebreid werden. Voorlopig zou geen politiewerk verricht worden. Behalve dan bij ernstige calamiteiten, waarbij agressie en ernstige criminaliteit plaatsvond. Maar toen de regering (de corrupte VVD en ruggengraad loze meelopers) vonden, dat 2 weerloze kinderen gedeporteerd moesten worden naar een ver en vreemd land, stond de politie meteen klaar om deze kinderen te arresteren. Een beter voorbeeld, kun je niet bedenken, waarmee duidelijk wordt, hoe onbetrouwbaar die lamzakken zijn. Nu voeren ze actie voor hun eigen positieverbetering en gelijktijdig plegen ze verraad aan zich zelf. Door hun eigen principes te verraden. Zulke onbetrouwbare volksverlakkers verdienen geen positieverbetering. Ze zouden nog in actie komen om het volk te arresteren, zelfs als ze helemaal geen loon meer kregen. Zo graag spelen ze de machtswellusteling.