Nicky Verstappen

Doorbraak in zaak Nicky Verstappen: mogelijke dader gevonden

Na maanden van onderzoek is er een doorbraak in de zaak rondom de in 1998 verdwenen Nicky Verstappen. De politie heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek ervoor heeft gezorgd dat de mogelijke dader is gevonden.

 Dader mogelijk gevonden

In januari 2018 begint de politie met een groot onderzoek naar de dader van Nicky Verstappen, die in 1998 tijdens een zomerkamp verdwijnt. De verdachte heeft geen DNA afgestaan tijdens het ‘reguliere’ DNA-afnameonderzoek, maar een familielid van hem wel. Daardoor zijn zij de 55-jarige Jos Brech die in 1998 woonachtig is in Simpelveld op het spoor gekomen. Er is DNA van hem aangetroffen op het lichaam van Nicky. Tussen hem en Nicky is er geen enkele connectie.

Verblijfplaats onbekend

Hoewel de politie weet wie de mogelijke dader is, is het onduidelijk waar hij zich nu bevindt. In oktober 2017 is hij naar het buitenland gegaan en in april 2018 is de man als vermist opgegeven door zijn familie. De politie is op zoek naar hem en gelooft dat hij nog in leven is. Er bestaat het vermoeden dat hij zich in Frankrijk bevindt.

Moord op Nicky Verstappen

Nicky Verstappen verdwijnt in 1998 op 11-jarige leeftijd terwijl hij op zomerkamp is in Brunssum. Hij gaat rond 06.00 uur ’s ochtends even naar de wc, maar komt nooit meer terug. Na uren zoeken wordt zijn levenloze lichaam gevonden in een bosje nabij de camping. Omdat het lichaam hier al enige uren ligt en het die dag erg warm, is het lastiger om vast te stellen hoe hij om het leven is gekomen. Wel wordt er DNA op zijn lichaam gevonden, van een tot nu toe onbekende man. Vandaag, op 22 augustus 2018, is duidelijk geworden dat dit DNA onder meer toebehoort aan Jos Brech.

(Bron: NOS, ANP)

Geef een reactie